ZTE KK

2016.08.31. 13:11

ZTE KK: érkeznek a légiósok, hosszabbított a támogató

Zalaegerszeg – Szerdán sajtótájékoztatót tartott a Zalakerámia-ZTE KK a városházán, melyen bejelentették a névhasználó támogatóval történt szerződéshosszabbítást és a felkészülés aktuális állásáról is szó esett.

Kerkai Attila

A   város polgármesterének Balaicz Zoltán  részvételével megtartott  szerdai sajtótájékoztatón elsőként dr. Gyimesi Endre , a ZTE KK társadalmi elnökségének tagja köszöntött mindenkit. Ahogy fogalmazott, egy szép szezon után van a csapat és nagyon remélik, hogy most egy hasonlóan szép szezon előtt állnak. A háttérről elmondta, a többségi tulajdonos  önkormányzat példaértékűen támogatja a klubot, amely mellett ott van egy olyan fő támogató is, amelyre immár  – s ez is  nagyon ritka – immár tíz éve számíthatnak.

A tegnapi sajtótájékoztatón jelentették ugyanis be, hogy a Zalakerámia Zrt. újabb egy esztendővel meghosszabbította a névhasználói  szerződést.  Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki, hogy a  férfi kosárlabdázók folyamatosan öregbítik a város hírnevét és igazi közösségi élményt nyújtanak az itt lakóknak. A Zalakerámiával kötött szerződés pedig éppen ezért fontos a városbank is. A cég  vezérigazgatója, Rafik Jaramani az immár tíz éve tartó együttműködésükből fontosnak tartotta megemlíteni, hogy akkor is kitartottak egymás mellett amikor  a klubnak nehézségei akadtak és akkor is, amikor szárnyalt, felidézve a 2010-es bajnoki címet. Mint mondta, talán jön egy újabb bajnoki cím megint, ha nem is a most induló szezonban, de talán pár év múlva.

Egyébként a csapat tervei között szerepel, hogy előbb-utóbb újra kilépjen a nemzetközi színtérre, de persze ennek a feltételeit kell előbb megteremteni. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője megköszönte a támogatást a városnak és a  névadó szponzornak is, aki a csapattal kapcsolatos információkat osztott meg a hallgatósággal.

Mint elhangzott, az együttes új légiósai közül az amerikai Emannuel Ubilla és a litván Adomas Drungilas  érkezését szerdára várták  Bencze Tamás vezetőedző együtteséhez, a harmadik légióst, az amerikai Devon Moore-t pedig csütörtökre. Ezzel pedig teljessé válik a keret, amely szeptember 6-án mutatkozik be hazai pályán a zalai közönségnek, amikor a Vasas csapatát fogadják nyilvános edzőmérkőzésen. Aztán a jövő héten az  ausztriai Fürstenfeldben, egy négycsapatos felkészülési tornán szerepel a  ZTE KK (a további résztvevők: Fürstenfeld, Oberwart és  Falco KC Szombathely). A ZTE KK pénteken 20.30 órától a Fürstenfelddel mérkőzik meg a döntőbe kerülésért. Szombaton a helyosztók jönnek, az előző napi két győztes a finálét játssza egymással, míg a vesztesek a 3. helyért csatáznak.

Elhangzott az is: miután a B33-as válogatott – melynek tagja Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs   – újabb tornára, a debreceni World Tour állomására is meghívást kapott,  ám ez az esemény  a ZTE KK  jövő heti programjával „ütközik”.  Az az információ hangzott el, hogy szakmai döntés születik arról, hogy a klub elengedi-e erre két játékosát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!