Gazdaság

2016.08.31. 17:55

Ösztöndíj - Jelentős összeg jár a jó tanulmányi eredményért

A szakképzésről szóló törvényben meghatározott megyei fejlesztési és képzési megyénként legfeljebb 20, az adott megyében ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítésre tesz javaslatot minden év március hó utolsó munkanapjáig a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter részére.

Klecska Ernő

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj az első, az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók részére, tanulmányi eredményük alapján nyújtható.

A hegesztő az egyik legkeresettebb hiányszakma Fejérben
Fotó: A szerző

Az ösztöndíj mértékét félévente kell megállapítani a tanév első félévében , valamint az előző tanévet lezáró év végi bizonyítványban, a tanév második félévében a félévi értesítőben szereplő tantárgyak osztályzatainak számtani átlagaként meghatározott tanulmányi átlageredmény alapján.

Az ösztöndíj szakközépiskolai vagy szakiskolai tanulmányok esetében az első szakképzési évfolyam első félévében havonta 10 000 forint, de a tanulmányi eredménytől függően később több is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!