Sport

2016.08.31. 18:00

Roncs: az utolsó előtti verseny - Jó pozícióból várhatják a zárófordulót a szombathelyi Auto-Crash pilótái

Ádánd - Remek vasi - szombathelyi és rumi - eredményekkel zárult az országos roncsderbibajnokság utolsó előtti, idei negyedik futama.

Tóth Gábor

Új pálya várta a bajnokság résztvevőit, ugyanis a Somogy megyei, Siófok melletti település most először adott otthont roncsderbifutamnak. Ráadásul Ádándon vegyes talajú a pálya, az aszfalt és a murva váltogatja egymást - vagyis már előzetesen is izgalmas futamra volt kilátás. A versenyzők nem is okoztak csalódást a nézőknek, remek párharcokat láthattak a sportág kedvelői. De a több mint 80 rajthoz álló autó azért is vívott nagy csatát, mert közeledik a bajnokság vége, a dobogós helyekért harcoló pilótáknak minden egyes pontra nagy szükségük van. Az Auto-Crash Szombathely SE ismét remek versenyt futott, olyannyira, hogy az összetett ponttáblázaton átvette a vezetést. Az Autó Sport Klub Rum kisebb létszámban képviseltette magát, de így is összejött néhány kiváló eredmény.

A szombathelyi Német Péter mindent beleadott, ha úgy alakult, akkor felnin fejezte be a versenyt - 4. lett a szuperfutmaban Fotó: Kámán András

Vasi érmesek, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (Szombathely). Épített: 2. Vendli Gábor (Szombathely). Széria, nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely). Széria, kicsi: 2. Korándi Balázs (Szombathely). Széria, közép: 2. Berkényi Miklós (Rum), 3. Hetyei Patrik (Rum). Lada: 2. Suborits Péter (Rum), 3. Nagy Dávid (Szombathely). Női: 1. Vörösné Gyöngyösi Lívia (Szombathely), 2. Dancs Gertrúd (Szombathely). Ifi, Trabant: 1. Suborits Zsófia (Rum), 2. László Dániel (Rum). Csapat: 1. Auto-Crash Szombathely SE 120 pont, 2. Kustánszeg 118, 3. Kerkabarabás 112, 4. Autó Sport Klub Rum 108.

Egy futam még hátravan a 2016-os bajnokságból, ám egyelőre sem a helyszín, sem az időpont nincs kijelölve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!