Sport

2016.08.31. 19:20

Száz pont felett az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - A második vonalban élcsapatnak számító Veszprém látogatott szerdán este Fehérvárra. A hazaiak 108-47-re győztek.

Horog László

Az NB I/B-s, tehát második vonalban szereplő HOYA Pannon Egyetem látogatott szerdán Fehérvárra, a bakonyiak ellen vívta második edzőmeccsét az Alba Fehérvár. Az első percekben meglépett az Alba, Taylor és Burgess pontjaival, ezekre Körtélyesi válaszolt, majd elrontott hazai dobások után, az 5. percben Helmeczi pontjaival átvette a vezetést a Veszprém, 7-9. A következő percekben is tartották szolid előnyüket (11-12), mégis edzőjük, Mérész Csaba kért időt. A csereként pályára lépő Tóth Péter triplájával vezetett újra a házigazda, igaz, nem sokáig, Hegedűs betörés után zsákolt, ezzel egalizált, 18-18. Markovic zsinórban szerzett közeli és távoli pontjaival átvette a vezetést az Alba, de a Veszprém nem akart leszakadni. Aztán Edwards hirtelenjében dobott öt pontot, Shepard is ugyanennyit, 33-24-nél időt kért a látogatók trénere. Edwards a folytatásban is elemében volt, valamint Lóránt is, Dzunic 47-28-nál időt kért, a félidőben 51-28 állt az eredményjelzőn.

Brandon Taylor (5) az Alba Fehérvár harmadik legeredményesebb játékosának bizonyult
Fotó: Simon Erika

A nagyszünet után tovább nőtt a különbség, Shepard egyre aktívabb volt a középtávolról, Keller Iván is lendületbe jött. A záró negyedre 72-39-es állással fordultak az együttesek, ahogy a hétvégén, ezúttal is az amerikai bedobó, Edwards volt a legaktívabb. Az utánpótlásból kiöregedő tehetség, Varga Máté a szintén fiatal Keller Iván helyett kapott szerepet a záró percekben, azonnal hármassal nyitott, majd labdát szerzett. A zárás előtt öt perccel ötven pontra hízott a különbség, majd még többre (97-43). A hazaiaknál pályára lépett Somogyfoki Péter és Papp István is. Végül 108-47-re nyertek a fehérváriak.

Alba Fehérvár-Veszprém (20-20, 31-8, 21-11, 36-8)

Alba: Edwards (23/12), Lóránt 21, Taylor (16/6), Shepard 14, Markovic (11/3), Farr 6, Keller I. (6/6), Burgess (5/3), Tóth P. 3, Varga M. (3/3). Edző: Branislav Dzunic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!