Sport

2016.08.31. 18:45

Pattog majd a kaucsuklabda

Dunaújváros - A hétvégén, szeptember 3-án indul az asztalitenisz csapatbajnokság új bajnoki sorozata. A megyei csapatbajnokságok várhatóan majd szeptember végén kezdődnek.

Jankó Árpád

Az NB II Dél-nyugati csoportjában tíz csapat játszik. Ezek: Nagykanizsa, Mohács, Polgárdi, Bonyhád, Pestújhely, PEAC III, Gyenesdiás, Kaposvár, BVSC Sportiskola és a DASE első csapata. A dunaújvárosi csapatból Bihercz Tamás Pécsre távozott, így Nemes Szilárd, dr. Hanák Tamás és a Mizsei testvérek, Máté és Tamás alkotják a csapatot. Az elmúlt év bronzérmét megismételni most bravúrnak számítana. A középmezőnybe várható a csapat. Az első csapat a BVSC Sportiskolával kezdi meg a bajnokságot.

Az NB III-as második csapat Balatonfüred, Balatonalmádi, Veszprém, Ajka, Tokod, Esztergom, Vértesszőlős, Szár, Szabadbattyán, Mór, Kodolányi társaságában harcol majd a pontokért. Ez a csapat tavasz óta nem változott: Farkas László, Kada István, Fógel Szilárd, Novák Zoltán alkotta gárda szombaton az Esztergom csapatát fogadja. Ennél a csapatnál is a középmezőny elérése a cél. Furka Attila az ősztől mindkét csapat első számú tartalék játékosa lesz. Tehát betegség, sérülés esetén kell az asztalhoz állnia.

Mizsei Máté és testvére, Mizsei Tamás erősségei lehetnek a DASE másodosztályú csapatának
Fotó: Ady Géza

A megyei A csoportban szereplő harmadik gárda Bodó László, Nagy Ferenc, Mizseiné Mészáros Judit, Gugi Béla, Szabó László, Horváth Dóra összeállításban kezdi majd a bajnokságot. Tőlük elvárható majd a végén a dobogó elérése.

A negyedik csapat ősztől szintén az A csoportban fog szerepelni. A biztos bennmaradás a célja a csapatnak. Az együttes összeállítása a következő: Pulai Ferenc, Rostási Attila Blanárik János, Fülöp Mihály, Kerner Szilvia, Szalai Viola.

A DASE asztaliteniszezői várhatóan sikeresen kezdik majd a bajnokságot, mert a nyáron szinte végig edzésben voltak, gyakoroltak a csapatok. A tavalyihoz hasonló eredményes bajnoki évben bízik az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!