Sport

2016.08.31. 19:38

Piacképes tehetségek

Zágráb - Éjfélkor lezárult a labdarúgásban az átigazolási időszak. A horvát bajnok keretében nagy változások történtek a nyáron.

Kühne László

A Dinamo Zagreb idén is Bajnokok Ligája-főtáblára jutott csapata tekintélyes summához jutott a transzferek során. Néhány hete a 18 esztendős Josip Brekalo 6 millió euróért a Wolfsburghoz szerződött, a 21 éves Marko Pjaca pedig 23 millió euró fejében a Juventusé lett. Aztán jött (illetve ment...) az újabb távozó, Marko Rog személyében: az ugyancsak 21 esztendős, varasdi származású középpályás 16,5 millió euróért öltheti magára az SSC Napoli mezét, de az összeg a bónuszokkal együtt felkúszhat 18 millióig is. Rajtuk kívül lapzártakor szintén a távozás „veszélye" fenyegette a 19 éves Ante Coricot és az algériai válogatott El-Arabi Soudanit is, akikért szintén roppant tekintélyes transzferdíj volt kilátásban.

Kiárusítás - gondolhatjuk, de elmerenghetünk a zágrábi pénztáros örömén is. Más megközelítésben: boldog az a klub (és ország), amely ennyi piacképes tehetséget képes kinevelni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!