Sport

2016.09.01. 13:16

Ünnepeltek harca

Celje, Veszprém - Szombaton este 8 órakor megkezdi a nemzetközi szereplését is a Telekom Veszprém kézilabda csapata, a Celje otthonában lép pályára.

Piltman-Horváth Barbara

A SEHA-Liga 2016/17-es szezonja augusztus 30-án kezdődött, az első mérkőzést a Vardar Skopje játszotta a fehérorosz Meshkov Brest ellenében.

Dzsamali Imánékkal nem bírt a szkopjei csapat, a félidőben még három góllal vezettek a vendégek, majd a meccs végére sikerült egyenlítenie a macedón gárdának.A 40. születésnapjukat ünneplő veszprémi csapat a szlovén bajnok Celjéhez látogat, akikkel híresen jó a kapcsolat nem csak a játékosok, és szakmai vezetők, de a szurkolók között is. A szomszédos országbeli alakulat idén szintén évfordulót ünnepel, a klub 70 éves fennállása alkalmából a mérkőzés előtt ünnepség is várja a kilátogató szurkolókat.

Az immár magyar állampolgárságú beállós, Renato Sulic is a szlovén Celje csapatából érkezett Fotó: Penovác Károly

 

A Veszprém több játékost is igazolt már a szlovénoktól, legutóbb Blaz Blagontisek, a 202 centiméter magas szlovén beállós csatlakozott a magyar együtteshez, de korábban a Celjétől vásárolták például Lékai Mátét és Gasper Margucot, de a régebb óta szurkolók emlékeznek még arra is, hogy 2009-ben Mirsad Terzicet és az azóta magyar állampolgár Sulic Renatot is onnan igazolták. A Telekom Veszprém nagy fába vágta idén a fejszéjét. A 2016/17-es szezonban a SEHA-Ligán és a Bajnokok Ligáján túl, két év kihagyás után, újra érdekelt lett a magyar bajnokság alapszakaszában is, korábban csak a rájátszásban csatlakozott a többi klubhoz.

A rengeteg új játékos, és a bő keret azonban lehetővé teszi, hogy erőnlétileg is bírják majd az évadot, eddig öt előrehozott bajnoki mérkőzést játszottak – a magyar bajnokság hivatalosan szeptember 10-én indul majd – és mindet meg is nyerték. Javier Sabaté sűrűn forgatja a csapatot, próbálgatja a felállásokat, a héten pedig már a teljes keret a rendelkezésére áll, miután hazatértek a riói olimpián szereplő játékosok is. Izgalmas párharcot láthatunk majd várhatóan a két csapat között, bár a pályán kívül nagy a barátság, mindkét csapat presztízsértékűnek tekinti a mérkőzést, és természetesen nyerni szeretnének.

A Celje ráadásként először szerepel a SEHA-Ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!