Lóerő

2016.09.01. 12:55

Bizonyította tehetségét

Pontszerzés reményében vágott neki az elmúlt hétvégének Kovács Bálint a németországi Oscherslebenben rendezett dupla futamnak az ADAC KTM kupában.

Szabó Zoltán

Nos, a 220 Volt H-Moto Team ifjú, 15 éves reménysége ismét bizonyította a tehetségét. Kovács Bálint ezúttal is a sportág legnagyobbjai előtt mutathatta meg rátermettségét. A németországi Oscherslebenben rendezték az ADAC KTM kupa utolsó előtti fordulóját, mégpedig a 8 órás Endurance világbajnoki viadal betétfutamaként. Nagyban nehezítette a dolgát a versenyzőnek, hogy pályafutása során korábban még nem motorozott a német pályán, így nemcsak a pénteki szabadedzést, hanem az első időmérőt is be kellett áldoznia a pályaismeretre és a minél jobb beállítások megtalálására. A második kvalifikációs edzésen már a köridőkre is tudott figyelni, így a két vasárnapi futamon egyaránt a negyedik sorból várhatta a piros lámpák kialvását.

Az ifjú, 15 éves motorversenyző, Kovács Bálint jól szerepelt
Fotó: H-Moto Team

A versenyeken végül a hatodik helyen végzett az ADAC KTM kupa értékelésében, ám az igazsághoz tartozik, hogyha az első futamon nem nyomja meg véletlenül a fejével a vészleállítót a motoron, míg a második versenyen nem rontja el a rajtját - az első kör végén a 18. helyen motorozott -, akkor akár előrébb is végezhetett volna. Mindenesetre az így megszerzett értékes pontokkal - összesen húsz ponttal lett gazdagabb - sikerült előrébb lépnie összetettben, és 64 pontjával a 8. helyen várja a szeptember 25-én Hockenheimben rendezendő záró futamot.

Címkék#motorsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!