Gazdaság

2016.09.05. 16:40

A vártnál több autó talál gazdára

Augusztusban 7181 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 43,7 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

FMH-információ

A személyautók piacának növekedése az első nyolc hónapban jelentősen meghaladta a várakozásokat - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) az MTI-vel. Megjegyezték ugyanakkor azt is, hogy tovább tart az autópark öregedése.

A gépjárműimportőrök bíznak abban, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése, és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik. Az év első nyolc hónapjában 61 ezer 219 személyautó került forgalomba, 24,9 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Az augusztusban forgalomba helyezett kishaszonjárművek száma 2092 volt, 117,2 százalékkal nőtt tavaly augusztushoz képest, az első nyolc hónapban pedig 13 804 kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, 32 százalékkal többet, mint egy éve. A kishaszonjármű-piac növekedésének lassulása visszafordult, és a várakozásokat meghaladó bővülést mutatott az első 8 hónapban - jegyezte meg az egyesület. A magánvásárlók inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, és valószínű, hogy a céges vásárlások egy része is magánvásárlásnak tekinthető, csak az általános forgalmi adó (áfa) visszaigénylése miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe. Az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, számuk jóval magasabb a behozott új autókénál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!