Sport

2016.09.08. 13:29

Kezdődik a pontvadászat a kézilabda NB I/B-ben

Veszprém, Balatonfüred - Megkezdődik a férfi kézilabda NB I/B 2016/17-es idénye.

B. Virág Rita

A Veszprémi KSE a nyáron alaposan átalakult: több rutinos játékos távozott, ráadásul Zsigmond György edző után Éles József és Kovács György vette át a csapat irányítását. Sajnos azonban a trénerek most egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, több meghatározó játékos hetekre kidőlt a sorból sérülés miatt.

- Ez az évad egyáltalán nem úgy indult, ahogy azt korábban elterveztük. Több meghatározó emberem nem játszhat hetekig, így az esti edzéseken már nekem kellett beállnom. - fogalmazott az egykori világválogatott klasszis, Éles József. - A Vecsés tavaly a középmezőnyben zárt, bízom benne tanítványaim küzdenek majd tudásuk legjavát adva. Tartalékosan is bízom a tisztes helytállásban.

A VKSE szombaton 11 órakor játszik a Vecséssel a Március 15. úti sportcsarnokban.

A Telekom Veszprém U23-as együttesénél is edzőváltás történt, Éles Józsefet a Dunaújvárosból érkező Rapatyi Tamás váltotta, aki lapunknak elmondta, a legfontosabb céljuk, hogy NB I-es játékosokat neveljenek a felnőtt csapat számára, így az eredményesség emiatt másodlagos.

- Egyelőre nem tudom, kifog pályára lépni szombaton a Tata ellen, mert úgy tűnik, a Tombor Csaba edzette fiatalokból és az én tanítványaimból áll majd össze a keretünk. Sok tehetséggel dolgozhatunk együtt, akiknek a küzdőképességével, az akaratával nem lesz gond, így jó meccsre számítok szombaton is - fogalmazott. (Kezdés: 15 órakor).

A Balatonfüredi KSE-nél a nyugalmat jelentő állandóságot Kárpáti Krisztián utánpótlás szakágvezető jelenti.

- Szinte teljesen átalakult a csapatunk, sokan kiöregedtek és távoztak, néhányan pedig a felnőttekkel készülnek. Szilágyi, a megsérült Deák, Nemes, vagy Déber alapember lehetne, azonban egyelőre nem tudom, mikor játszhatnak majd vissza - kezdte a kiváló edző.

Kárpáti Krisztián elmondta még, főleg ifistákkal szállnak harcba, de a céljuk legalább a kilencedik hely megszerzése, amivel jövőre is biztosíthatják maguknak az NB I/B-s tagságot, miután az idén öten esnek ki ebből az osztályból.

- Két tehetséges fiatal érkezéséről tudok beszámolni, Ág Bálint Fehérvárról, Szűcs Bence Balmazújvárosból igazolt hozzánk. A hétvégén a volt csapatom, a PLER ellen kezdünk, ahol az esélyek nem mellettünk szólnak, azonban mi szeretnénk hazai pályán meglepetést okozni - húzta alá az edző. (Kezdés: vasárnap 17 órakor.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!