Sport

2016.09.10. 17:41

Formalitás lesz a visszavágó - 11 góllal nyert az Alba Fehérvár KC az EHF Kupa nyitányán

Székesfehérvár - Magabiztos játékkal, helyenként látványosan kézilabdázva nyert az Alba Fehérvár KC a lengyel Vistal Gdynia elleni EHF Kupa-mérkőzésen.

Ferencz Balázs

Alba Fehérvár KC–Vistal Gdynia 28-17 (15-8)

Köfém csarnok, 800 néző. V.: Maric, Masic (szerbek)

Alba FKC: Herr – Pelczéder 2, Bandelier 2, Ishitate 4, Mayer 4, Lavko 5/1, Hajduch 1. Csere: Sipeki (kapus), Gjorgjijevska 5 Mendy 3, Piedade, Májer 1, Kazai 2, Boldizsár. Vezetőedző: Deli Rita

Vistal: Gapska – Janiszewska 6, Kobylinska, Matieli 2, Szaragawa 1, Olszowa 1, Stanulewicz. Csere: Kordowiecka (kapus), Dorsz 2, Kozlowska 4, Boryslawska 2, Urbaniak 1, Macedo. Vezetőedző: Pawel Tetelewski.

Nagy várakozás előzte meg az Alba Fehérvár KC idei első téttel bíró fellépését, hiszen még a bajnoki rajt előtt az átalakult EHF Kupában debütált Deli Rita épülő csapata. A KEK és az EHF összevonásával, már a nemzetközi porond első állomásán nehéz ellenféllel kellett megküzdeniük a fehérváriaknak. A lengyel Vistal Gdynia soraiban azonban hiába kézilabdázott nyolc válogatott is, az első harminc percben jól játszottak a fehérváriak. A jól mozgó hatosfal mögött Herr Orsolya is több védést bemutatott, míg a társak eleinte leindításokból majd egészen tetszetős akciókból szerezték góljaikat. A 15. percben már hat gól volt a hazaiak előnye, majd a kapuscsere jót tett a lengyeleknek, Kordowiecka egy időre megbabonázta az FKC lányait. Gjorgjijevszka újabb lendületet adott a fehérváriaknak, s a szünetre alakította ki a legnagyobb különbséget az Alba (15-8). Fordulás után továbbra is határozottan védekeztek Deli Rita lányai, Herr Orsi brillírozott, s az indításokat is eredményesen fejezték be. A Gdynia képtelen volt tartani az FKC-t, edzőjük az utolsó tíz percben már nem is nyúlt bele a meccsbe, az Alba megérdemelten nyert, s nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!