Sport

2016.09.10. 19:32

Máv-Előre-győzelem a nyitányon

A férfi kézilabda NBI/B nyitófordulójában az Alba idény eleji játékkal tartotta otthon a pontokat a Videoton Oktatási Központban.

Krebsz András

Alba-Máv-Előre SC-Csurgói KK U23 27:24 (14:9).
VOK, 100 néző, vezette: Buza, Cseszregi.
Alba-Máv PULAI 1 - Tolnai 2, Székely 1, Csóka 2, Bárdos, VENCZEL 6, BALOGH D. 6 (2). Csere: Varga B., Lakatos (kapusok), GYIMESI 8 (1), Vízler, Vörös, Papp 1. Vezetőedző: Kurán István.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 8/6

Három hónapos szünetet követően újra tétmérkőzésre készült a nyáron jelentős változásokon, valamint névváltoztatáson is átesett Alba-Máv-Előre SC. Az újdonsült tréner által beígért agresszív védekezés, gyors támadásbefejezés párosból az első percekben vajmi keveset láthatott a fehérvári publikum. Szabó Gergely kihagyott hetese után azonban átszakadt a gát a hazai oldalon, ezzel együtt Gyimesi csak a hatodik minutumban avatta fel a vendégek hálóőrét. Ezt rövid idő belül még öt Alba-gól követte, ezek rendszerint lerohanásból születtek, amikhez Pulai védései is nagyban hozzájárultak. Gyimesi vitte a hátán a csapatot, a fehérvári kapus pedig a saját hatosán belülről talált a csurgóiak üresen tátongó hálójába, a szünetre ötgólos előnnyel vonult az Alba.

Fordulás után Gyimesi talpról köszönt be, végre Venczel lövőkedve is megjött. Két és fél perc után rögtön időt kért a vendégek trénere, ám ez sem segített túl sokat övéin, ugyanis a félidőben beállt Varga Balázs is remekelt a kapuban. A fehér mezes hazaiak ezután elkényelmesedtek, a kilencgólos plusz a játékrész felére négyre olvadt. Nagyon jókor jött emberhátrányban Balogh leindulásból szerzett találata, innentől kezdve a vendéglátó már kézben tartotta a mérkőzést a csurgói fiatalok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!