Sport

2016.09.11. 08:25

Videoton FC-Szombathelyi Haladás: a végére kiütés lett

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának dunántúli rangadóján a Videoton FC felülkerekedett a Szombathelyi Haladáson.

Káldor András

Három hete játszott utoljára bajnoki mérkőzést a Videoton FC csapata, és nagy kérdés volt, hogy ez a túlzottan hosszú szünet mennyire vetette vissza a Debrecent 5:1-re meggyőző játékkal legyőző piros-kékek lendületét. Igaz, a múlt szombaton a horvát pontvadászat jelenleg harmadik helyén álló NK Osijek ellen nyertek 2:0-ra, de ez mégiscsak egy felkészülést elősegítő kilencven perc volt, amelyen kissé nehezebben mozogtak a lábak. Nem véletlen, hiszen Henning Berg vezetőedző és stábja minden pillanatot kihasznált arra, hogy kisebbfajta alapozást iktasson be erre az időszakra.

A vendégek jó passzban vannak, hiszen az első fordulóban a Ferencváros otthonában elszenvedett vereség óta megállíthatatlanok voltak és zsinórban 14 pontot szereztek. Így aztán nemcsak a Vidire vonatkozott a fenti kitétel, azaz: folytatni tudják-e menetelésüket Mészöly Géza tanítványai.

A fehérváriak a szünetben az átigazolási időszakot szinte az utolsó percig kihasználták, és több minőségi labdarúgó is érkezett Sóstóra. Kíváncsian böngészték az összeállítást a találkozó előtt a szurkolók, és arra is választ kaptak, hogy az újoncok közül ki lesz a kezdő tizenegyben. Háromnegyed öt tájban aztán kiderült, hogy Fiola még a keretben sem kapott helyet, míg Varga Józsefet és Marko Scsepovicsot a kispadra jelölte Berg.

Ritkán látott, rendkívül sportszerű jelenetnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a kezdő sípszó előtt a Vidi vezetőedzője odament a Haladás kispadjához, és nemcsak Mészöly Gézával, hanem a komplett vendég-stábbal kezet fogott.

A 10. percben Stopira veszélyeztetett, balról, élesen belőtt labdája let Király Gábor zsákmánya. Az ellenakcióból pedig Kis híján Ars Sjoerd vette be Kovácsik Ádám kapuját. Lüktető volt a meccs, mindkét oldalon jól megszervezték a csapatok a védekezésüket, így jobbára a két tizenhatos között folydogált a játék, igaz, ennek intenzitására nem lehetett panasz. Ebben a periódusban kimagaslott a mezőnyből a nagy kedvvel játszó Juhász Roland, aki a pálya szinte minden pontján feltűnt, fejelt, ütközött, szerelt, ha úgy adódott, cselezett.

Danko Lazovics (piros-kék) többször megoldhatatlan feladat elé állította a szombathelyi Rácz Barnabást Fotó: vidi.hu

A 31. percben már-már gólt kiáltottak a Vidi-drukkerek, Filipe Oliveira lőtt Feczesin Róbert fejese után 15 méterről, de Hegedűs János nagyszerű becsúszással az utolsó pillanatban menteni tudott. A félidő lefújása előtt Loic Nego beadását Juhász R. csúsztatta meg, középen érkezett Pátkai, de pontosan középre fejelt, ahol Király állt.

Az 51. percben megtört a jég, Lazovics jobb oldali szöglete után a kipattanó labdát Nego 18 méterről rálőtte, ezt nagy bravúrral védte Király, de a labda Polgár Kristófra pattant, a bevetődő Stopira pedig ballal a jobb sarokba segítette, 1:0.

A 72. percben Juhász R. harcolt meg a labdáért, nagyszerű cselek után Oliveirát indította a jobbszélen, akinek beadását a menetrendszerűen érkező Feczesin 3 méterről a kapu bal felső sarkába fejelte, 2:0.

Majd a 90. percben Géresi Krisztián szinte szembe jövő vendégjátékost kicselezett, kényszerítőzött Negóval, és jobbal a jobb alsóba lőtt, 3:0.

Megérdemelt hazai siker született.

 

Videoton FC-Szombathelyi Haladás 3:0 (0:0)
Felcsút, Pancho Aréna, 2183 néző
Vezette: Solymosi (Berettyán, Lémon)
Videoton FC: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fejes A., Stopira - Géresi, Pátkai, Juhász R., Oliveira (79., Suljic) - Lazovics, Feczesin. Vezetőedző: Henning Berg
Haladás: Király (73. Rózsa) - Polgár, S. Wils, Hegedűs J., Bosnjak - Kovács L., Iszlai - Ars (63., Tóth M.), Rácz B. (85., Dombi), Halmosi - Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gól: Stopira, Feczesin, Géresi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!