Hírek

2016.09.11. 15:40

Nagycsaládok ünnepe - Most gyerekek kaptak ajándékot a karitásztól

Szombathely - A püspöki palotába különleges ünnepre hívott meg 32 nagycsaládot a szombathelyi karitász.

Némethy Mária

Azok a gyerekek, akik Vas és Zala megyéből szüleikkel együtt összegyűltek a püspöki palotában, egy kicsit a karitász gyermekei is. Nem egynek az édesanyja annak idején Győrvári Edit néninek, a karitász legendás alakjának a tanácsát is kikérte: megtartsa-e a jövevényt,aki már a negyedik, ötödik, sokadik gyerekként érkezne a családba? Edit néni megszülésükre biztatta az anyákat, merthogy a gyermek Isten ajándéka, s egyúttal ígérte: a karitász segíti felnevelésüket anyagilag.

Így történt. A karitász babakocsit, kiságyat, bébiételt, pelenkát, nagyon sok mindent adott nekik az évek során. Közben a gyerekek nőttek, többen középiskolások már.

A 32 nagycsalád egyenként 22 ezer forintnyi ajándékot kapott Fotó: Egyházmegyei karitász

Bár a katolikus segélyszervezet 1,1 millió forintnyi Erzsébet utalvánnyal, 380 ezer forint rendkívüli segély kiosztásával már támogatta sok család beiskolázását idén, a Szent Márton jubileumi évben és az egyházmegyei karitász fennállásának 25. évében ezeket a gyerekeket névre szóló ajándékkal lepte meg. Mivel plébániai közösségekhez tartoznak, tudni lehetett kedvenc édességeiket, de kaptak könyveket, írószereket is. Így 32, öt vagy annál több gyermeket nevelő nagycsalád jutott egyenként 22 ezer forintnyi támogatáshoz. Tuczainé Régvári Marietta karitászvezető örült, hogy a nyári táboroztatás után még sikerült ezt a támogatást is adni, Fekete Szabolcs Benedek püspöki irodaigazgató pedig Kalkuttai Szent Teréz anyáról beszélt a mosolygós ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!