Sport

2016.09.11. 19:50

Megyei I.: A negyedik bajnoki forduló négy összecsapásán is vendéggyőzelem született

Megyei körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának rangadóján a Körmend 2-1-re győzött a Rábapaty vendégeként.

Pum András

Kőszeg-Szentgotthárd 0-2 (0-0). - Kőszeg, 200 néző, vezette: Horváth P.

Kiállítva: Toldi 58., Marti Ch. 70.

Kőszeg: Táncsics - Toldi, Őri (Máthé), Gőcze - KERESZTES, MOLNÁR Z, Hankó (Marti Ra), .Marti Ch., Sándor (Réti) - VARGA, MOLNÁR CS. Játékos-edző: Táncsics András.

Szentgotthárd: SOÓS - Kovács P., MERKLI, (Vass), Gécsek (SIPOS), Domján - NAGY O., NYÁRI, Kovács T., Sütő - Bugán (Burka), KOVÁCS G. Edző: Heiter László.

Kiállítva: Toldi 58., Marti Ch. 70.

Gólszerzők: Sipos (72.),, Nagy O. (84.).

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt. Aztán a vendégeknek Nyári révén adódott két komoly helyzete, az elsőnél Táncsics fogta a ziccert, a másodiknál mellé helyezett a támadó. Jöttek a hazaiak, előbb Hankó lőtt nagy helyzetben kapu mellé, aztán Sándor tanári labdáját Varga rúgta kapu mellé. A második félidőben a hazaiak védőjét, Toldit rúgták fel. A játékvezető lefújta az esetet, majd a hazaiak játékosa kezével letolta a szabálytalankodó játékos fejét. A fiatal játékvezető a mozdulatért kiállította a játékost. A kiállítás a vendégeket zavarta meg jobban. Ültek a hazai támadások, előbb Réti lövése jött ki a kapufa belső éléről, aztán Marti Ra hagyta ki a kihagyhatatlant. Jött a derült égből a villámcsapás, egy tizenegyesgóllal megszerezte a vezetést a Szentgotthárd, és kiállítás miatt kilenc főre fogyatkozott a Kőszeg. A kőszegiek azonban nyolc mezőnyjátékossal is kapujuk elé szegezték a gotthárdiakat. Egy vendég ellentámadásnál a fellazult hazai védelem mögé lőtt labdát Nyári váltott gólra: 0-2. Az első félidőben a Szentgotthárd, a másodikban a kőszegiek dönthették volna el a mérkőzést. A nem várt események döntően befolyásolták az amúgy jó színvonalú mérkőzést.

Kemenesalja-Uraiújfalu SE 3-0 (1-0). - Vönöck, 150 néző, vezette: Hittaller.

Kemenesalja: Nagy - VESZPRÉMI, ERDÉLYI, Balogh (Bognár), LAKI - Domján, Németh P., Berecz (Smidéliusz), Kóbor (KOVÁCS KRISTÓF) - Németh R. (Dobson), Mendel (Szalay D.). Edző: Hegyi László

Uraiújfalu: Horváth B. - Belegrai, Gönczöl, Princzes, Hajas - Gallen, Keszei (Lónai), Döbrönte, Varga Zs. - Széles, Farkas (Szakál). Edző: Dobány Gábor

Gólszerzők: Veszprémi, Kovács K., Szalay - (utóbbi kettő büntetőből)

Az első percekben mégis inkább a vendégek bizakodhattak, hiszen több ziccert is rontottak a találkozó korai szakaszában. A folytatásra magára talált a vönöcki együttes, és kiegyenlítetté vált a játék. Az első félidő hajrájában - a sok kihagyott helyzetet követően - megszületett a vezetés is. Előnyük ellenére a hazaiak léptek fel támadólag, és az 52. percben büntetőből már kettőre nőtt a különbség. A hosszabbítás perceiben aztán Szalay is értékesített egy büntetőt, ezzel beállítva a végeredményt. A kiegyenlített első félidő után, a helyzeteit jobban értékesítve megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Kemenesalja.

Répcelak-Jánosháza 2-0 (1-0). - Répcelak, 150 néző, vezette Tóth R.

Répcelak: Gyécsek - Kiss T. (Farkas B.), Tóth Dominik, NÉMETH G., Ambrus - Szabó B. (Tamási), Harkai, BALIKÓ, Tóth Dávid - Csordás, JORDÁN (Möslinger). Játékos-edző: Balassa Péter

Jánosháza: GADAVICS - Simon M., Tóth L., Megyesi, Marsai - Kalányos, Dénes, Szabó T., Csonka (Vágusz P.) - Vincze, Vágusz A. Edző: Kelemen Kornél

Gólszerző: Jordán 2.

A forróság rányomta bélyegét a mérkőzésre. Már az első perctől kezdve a hazai csapat diktálta a tempót, és látványos támadásokat vezetett. Az ellenfél a biztos védekezésre helyezte a hangsúlyt, és nem vállalt felesleges kockázatot. Az első negyedóra végén aztán Jordán - aki végig kiemelkedő játékkal rukkolt ki - megszerezte csapatának a vezetést. A forgatókönyv a szünet után sem változott lényegesen. A hazaiak támadtak, míg a vendégek hősiesen védekeztek. Jordán a második félidő elején megduplázta csapata előnyét. Rengeteg helyzetet dolgozott ki a hazai csapat, amely rendre kimaradt. Ha a répcelaki támadók lába nem remegett meg, akkor Gadavics hárított bravúrral. A hazai győzelem egyetlen percig sem forgott kockán. Ugyanakkor dicséretet érdemel a vendégegyüttes is, hiszen sok hiányzójuk miatt tartalékosan érkeztek.

A rumi Koronczai Ottó (zöld mezben) magabiztosan, jól futballozott a vépiek ellen. Mellette a vendégek játékosa, Vajda Balázs Fotó: Szendi Péter

Rum-Vép 2-1 (0-1). - Rum, 150 néző, vezette: Szabó I.

Rum: BUSI - Leitgeb, KORONCZAI, Oláh (Sipos), Kontics (Csernák) - TÓTH M., KOVÁCS B., Papp B., MOLNÁR R. (Dávid) - BŐSZE (Horváth D.), SOMOGYI. Edző: Pup András.

Vép: Bezdi B. - Joó, Wágner R., Balikó, Varga O., Török - Dancs, Bezdi Sz., Koszokovits (Auguszt Ármin) - Vajda, Illés (Markó). Edző: Takács Csaba.

Gólszerzők: Bősze, Molnár R., ill. Balikó. Kiállítva: Sipos, Dancs.

A hazai csapat nehezen ébredt, a vépiek gyorsabbak, pontosabbak voltak. Nagyon sok helyzetet kialakítottak, amiből egyet gólra váltottak. A félidőben a rumiak rendezték soraikat, szünet után egyre több hazai helyzet alakult ki, egy kontra végén Molnár szép átlövéssel egalizált. Egy szabadrúgás-kombináció után a győztes gólt is megszerezték a hazaiak. Kis szerencse is kellett a rumi sikerhez.


Egyházasrádóc-Király SZE 2-2 (1-1). - Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Fischer.

Egyházasrádóc: Bali - Takács (Molnár I.), Lődi, Vilics (MÉSZÁROS), Németh M. - Budai (SIMON), Molnár L., Krajczár (KAZINCZKI), Tóth M. - LÁSZLÓ, Balogh A. Edző: Simon Attila.

Király SZE: MESTER - Bődi, Fazekas (NÉMETH D.), Janzsó, HEGEDŰS - SÁSDI Varga G. (Németh B.), Hujber B., SZALAY (Nemes) - Kiss K. (Szabó Z.), Hujber G. (Takács). Edző: Hajmási Milán.

Gólszerzők: Mészáros, Németh M., ill. Takács, Hujber B. Kiállítva: Bődi.

A szeptemberi nyárban gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, ezt követően mezőnyben gyűrték egymást a felek. Majd a félidő utolsó 20 percében a szervezettebben futballozó vendégek alakítottak ki mezőnyfölényt. A második félidőben harcosabb hazai csapat jött ki, hamar emberelőnybe is került, de egy átlövéssel újra a vendégek kerültek előnybe. Egy újabb szombathelyi helyzet után egy kontrából betaláltak a hazaiak. A meccs hajrájában a rádóciak mindent egy lapra feltéve támadtak, de a vendégkapus bravúrjai megakadályozták a hazai győzelmet. Mindkét csapat mindent megtett a győzelemért, ezért a döntetlen nem igazságtalan.

Vasvár-SCHOTT Lukácsháza 0-1 (0-1). - Vasvár, 250 néző, vezette: Zám.

Vasvár: GYÖNGYÖSI - VARGA A., Bíró, Molnár B., HORVÁTH A. - Elekes (Czövek), Bakos - Schermann (Dézsi), Réfi (Osvald), Vincze K. (Robán) - Horváth Á. Edző: Konrád Péter

Lukácsháza: Fabsitz - SZENTKÚTI, Gugcsó, Németh P. (Németh Cs.), BARANYAI - Szabó C. (Kovács Zs.), NÉMETH R., Kovács D., GOMBÁS (Vörös), Tar (Szalai) - Czeglédi (Neubauer). Edző: Sántha Szilárd, Kratochwill Zoltán

Gólszerző: Tar.

A kezdést követően felváltva alakítottak ki helyzeteket a csapatok, a vezetés megszerzéséhez ekkor még a Vasvár állt közelebb. Aztán a félidő derekán elég volt egyetlen védelmi megingás, és Tar szemfülességének köszönhetően a Lukácsháza állt jobban. A szünetig aztán többször is egalizálhatott volna a hazai együttes, de rendre hibáztak a támadók. A szünetet követően sem esett a tempó és látványos támadófocival rukkoltak ki a csapatok, azonban az utolsó passzok nem sikerültek. Egy szimpatikus, sportszerűen küzdeni tudó csapat benyomását keltő Lukácsháza egyetlen góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Vasi-Opus Nádasd-Celldömölk 1-3 (1-0). - Nádasd, 100 néző, vezette: Németh T.

Nádasd: Esztergályos - Horváth G., Podlaviczki, Cser (Biczó), AZANGER - Horváth A., BALÁZS L., Takács Á. (Szakály), Zsigmond - ZSOLDOS, Csenterics. Játékos-edző: Csenterics János

Celldömölk: Heiner - Vajda, Varga J. (Bodor), Györkös, Lempeg - Enyingi Ma. (Dobson), Potyi, Szuh (Enyingi Má.), Ódor - Győrvári, Piri. Edző: Koman Vladimir

Gólszerzők: Zsoldos illetve Potyi 2, Györkös. Kiállítva: Ódor B.

A vendégek a sokpasszos játékot erőltették, a 16-osig sokszor eljutottak, itt viszont a hazai védők rendre tisztáztak, vagy a kapus védett. A fegyelmezett hazaiak ritkán jutottak el a vendégkapuig, az egyik ilyen lehetőségből született az egyetlen gól a félidőben. Szünet után a vendégek nagyobb sebességre kapcsoltak, pár perc alatt megfordították a meccset. A Nádasd taktikát váltott, azonban újabb gólt nem sikerült elérnie, sőt egy szabadrúgásból Györkös volt eredményes. A Nádasd nem vallott szégyent az egyik bajnokaspiráns ellen.

Rábapaty-Körmend 1-2 (1-1). - Jákfa, 200 néző, vezette: Horváth P.

Rábapaty: Király T. - Király Zs. (Balhási), PIROS, CSUPOR, Tóth R. (Németh K.) - GOSZTOLYA (Dovánszki), FEHÉR, Szabó A., Dugovics (Király L.) - Bajnok, Vadász (Fehér). Edző: Enzsöl Gábor.

Körmend: Szabó Gy. - Varga A., KÓSIK, Nagy T. (NYÁRI), Takács M. - Niksz (Horváth P.), Balikó, Török - Takács Á. (Czimber), Sipos, MAKAI. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Gólszerzők: Gosztolya, illetve Takács Á., Makai.

A két pontveszteség nélkül álló csapat szépszámú szurkolósereg előtt, óvatos játékkal kezdődött a mérkőzés. A 8. percben Gosztolya belecsúszott egy felszabadító rúgásba, ami nagy erővel vágódott a kapuba (1-0). Rákapcsolt a körmendi gárda, visszaállt a Rábapaty, és őrizte vezetését. Aztán a 31. percben egy baloldali szabadrúgásból Takács a hosszú, bal felső sarokba csavart (1-1). A félidő hátralévő részét is színvonalas játék, jó iramú, küzdelmes, igazi férfias csata jellemezte.

A második félidőben ha lehet, még nagyobb iramot produkáltak a csapatok, folytatódott az izgalmas, kemény játék. Aztán az 51. percben egy nagyon szép adogatás után kontrázott a körmendi együttes, Niksz jobbról beadott, az érkező Makai pedig öt méterről a hálóba fejelte (1-2). A Rábapaty mindent egy lapra feltéve elkezdett rohamozni, edzője cserékkel frissítette csapatát. Ebben a periódusban a vendégeket bizony olykor a szerencse is segítette. Ám hiába volt nagy nyomás a körmendi védelmen, az eredmény már nem változott.

Két jó formában lévő csapat élvezetes rangadóját a szerencsésebb együttes nyerte meg, a látottak alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna. A jobb helyzetkihasználás döntötte el a három bajnoki pont sorsát.

1. Körmend 4 4 0 0 15- 1 12

2. Celldömölk 4 3 1 0 14- 3 10

3. Szentgotthárd 4 3 0 1 11- 2 9

4. Rábapaty 4 3 0 1 10- 4 9

5. Répcelak 4 3 0 1 7- 3 9

6. Lukácsháza 3 3 0 1 5- 4 9

7. Jánosháza 4 2 1 1 6- 4 7

8. Egyházasrádóc 4 2 1 1 7- 6 7

9. Rum 4 2 1 1 6- 9 7

10. Király SZE 4 1 1 2 5- 8 4

11. Kemenesalja 4 1 1 2 5- 10 4

12. Vép 4 1 0 3 5- 7 3

13. Uraiújfalu 4 0 1 3 2- 9 1

14. Kőszeg 4 0 1 3 1- 8 1

15. Nádasd 4 0 0 4 2- 13 0

16. Vasvár 4 0 0 4 2- 12 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!