Sport

2016.09.11. 20:25

Gurisatti Gyula a paralimpián második versenyszámában tizennyolcadik lett

Rio de Janerio - Vasárnap magyar idő szerint a koraesti órákban ismét fegyvert fogott Gurisatti Gyula sportlövő a riói paralimpián.

Jankó Árpád

A sportlövők versenyében a dunaújvárosi versenyző mint ismeretes az első kategóriában 10 méteren légpisztolyban szerepelt pénteken, de nem sikerült bejutnia a döntőbe, a nyolc közé. Végül tizenkettedik lett. Ezt követően így beszélt a közösségi oldalon érzéseiről:

" Köszi mindenkinek, aki nekem szorított! Életem legnehezebb versenye volt! Küzdöttem mint egy oroszlán, a vége jól sikerült, két kör kellett volna a döntőhöz! 12. lettem. A végén egy kicsit sírtam is anyuci miatt, de most a lelkem megnyugodott, iszonyatosan megkönnyebbültem ."

Vasárnap pedig már a 25 méteres sportpisztoly kategóriában próbálkozott ismét a nyolc közé bejutni. A versenyének első szakaszában a huszadik helyen végzett, majd a gyorstüzelő, második részében sokat javult a teljesítménye, és így bár ismét nem sikerült a döntőt elérnie, de a tizennyolcadik helyen végzett.

Szerdán következik kedvenc száma, ami a legnehezebb is (Fotó: Ady Géza)

Szerdán következik az utolsó lehetőség, amelyen megszerezheti a döntős helyet Gurisatti Gyula. Az ötven méteres szabadpisztoly számban próbálkozhat utoljára. Ahogy ő mondta a verseny előtt, ezt a kategóriát szereti a legjobban, bár ez a legnehezebb. Bízzunk benne, hogy a már fáradt Gurisatti addigra kipiheni magát, és szerdán sikerül nagy álma, a döntőbe jutás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!