Púder Nélkül

2016.09.11. 14:20

Áthangolja testünket - Némelyek viselete valósággal elvarázsol bennünket

Tapolca - Amikor egy nő reggel felkel, a hangulata, az arra a napra való ráhangolódása azzal kezdődik, hogy kiválaszt egy ruhát a szekrényből. Talán nem is tudatosul akkor, hogy az a darab az egész napját befolyásolja.

Tóth B. Zsuzsa

Peszlen Mária életmód tanácsadó szerint nem véletlen, hogy bizonyos napjainkon embertársaink megjegyzik, hogy mily csinosak vagyunk. Valószínűleg akkor az aznapi hangoltságunknak megfelelő ruhát viseljük. Sokaknál tudat alatti folyamat ez, ők az intuíciókra bízzák magukat, mások pedig már előző este eldöntik, hogy másnap mit vesznek fel, tudatosan választanak.

- Mindannyiunknak vannak kedvenc ruhadarabjaink, amiket nem dobunk ki, még ha elnyűttek, akkor sem. Sokszor előfordul, hogy pillanatnyi hangulatunknak engedve újítjuk ruhatárunkat, de aztán évekig úgy állnak a szekrényben, hogy sosem veszünk fel azokat. Érdemes tehát körültekintően vásárolni, közben hallgatva megérzéseinkre - tanácsolja a hölgyeknek a szakértő.

Ruhavásárlásnál jó választás lehet egy olyan darab, amely erősíti nőiességünket. Modellünk Borsányi Gáborné Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mindenkihez illő konkrét tanácsot adni nem lehet, de jó választás lehet például egy olyan ruhadarab, amely erősíti nőiességünket, amelyek egyesítik a földanya energiáját és a víz tisztító erejét a kék és a barna különféle árnyalataival. Testünk több, mint hetven százaléka víz, amelynek többek között életerő tisztító hatása van. Fodrozódását látva nem is gondolunk talán arra, hogy saját testünkben szintén ezek a folyamatok játszódnak le.

A kék szín árnyalatai a ruhában megjelenve a kommunikáció és a tisztán látás analógiái, a föld pedig barna tónusaival a nőesség, az anyaság. E színek viselete valósággal elvarázsol bennünket, hatásukra egészen más hangulatba kerülünk.

- A testünk átveszi a színek rezgését. Hiszen az életben minden rezgés: az emberi test, a zene, a hangok. A ruha hangolja a testünket, mint egy hangszert. Ezért az sem mindegy, hogy a testünk melyik pontjára milyen színű ruhát veszünk fel. A problémáink megoldásaiban ugyancsak segíthetnek a színek - mondta Peszlen Mária.

A képen látható ruha színei és szimbolikus mintázata mindennek megfelel. Hasonló ruhát viselve egy tóparti rendezvényen valóban jól érezhetjük magunkat, felfrissülhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!