f1

2016.09.10. 09:38

Räikkönen: Győzni nem tudunk, a második hely a cél

A Mercedes legyőzhetetlen idén, így az elérhető legjobb helyre kell hajtania az olaszoknak, véli a finn.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

A Scuderia 2007-es világbajnoka az európai szezon vége előtt így nyilatkozott: „Nyilvánvalóan a második hely a célunk, nyerni ugyanis nem tudunk. Talán akkor van esélyünk, ha a Mercedesek kiesnek.”

„Néhány versennyel ezelőtt elvesztettük a második helyet. Az elmúlt két hétvégén viszont fejlődtünk, és megtaláltuk a helyes irányt, amely reményeink szerint folytatódni fog az elkövetkezendő hétvégéken.”

Räikkönen a nyári szünet előtti időszakra célzott, ahol egyértelműen a Red Bullok mögé csúsztak vissza. Monzában a maranellói istálló viszont visszatért, habár a bajnoki címvédő csapattal nem tudták felvenni a versenyt.

Idén már van futamgyőzelmük, a finn azonban nem hinné, hogy van még erre esély idén – a pódium viszont szerinte rendszeresen elérhető lesz.

„Biztos vagyok benne, hogy meg lesznek az esélyeink. A cél mindig az, hogy a legjobbat nyújtsuk, és majd meglátjuk, mire lesz elég. Mindent megteszünk, és biztos, hogy lesz még dobogónk idén.” – zárta a finn, aki 246-odik hétvégéjére készül Szingapúrban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!