Sport

2016.09.12. 12:41

Négygólos diadalt arattak a gárdonyi lányok

Gárdony – Győzelemmel rajtolt a női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában az újonc Gárdony-Pázmánd NKSE csapata.

Ferencz Balázs

Gárdony-Pázmánd NKSE–Szentendrei NKE 28-24 (12-8)

Pázmánd NKSE: Fekete D,. Biró B., Dublinszki D. 2, SZABÓ A. 6, FLESSER D. 2, KUHINKÓ V. 5, GYEBROVSZKI Z. 4, Kőszegi G. 1, Zs. Nagy D., Németh N. 1, Urfi D. 2, Selenka Sz. 5, Czakó K., Gránitz P., Hamuth L. Vezetőedző: Németh Helga.

Hét új játékost igazolt a tóparti együttes a nyáron. Zömében élvonalbeli és NBI/B-s kézilabdázóval erősítette meg keretét a Gárdony-Pázmánd. Az újjáépülő csapat nyári felkészülése remekül sikerült, összekovácsolódott Németh Helga gárdája.

Az NB I/B nyitányán a vendégek szereztek vezetést és az első percekben domináltak. A hazaiak azonban gyorsan eszméltek, s egy perc alatt meg is fordították az állást. Az 5. perctől már csak a tavaly NB II-es bajnokságot nyerő Gárdony-Pázmánd irányított, s fokozatosan el is lépett a szentendrei lányoktól. Lendületes, gyors és küzdős játékot mutattak a hazai hölgyek. Az első félidőben négygólos volt az előny, s a szünet után sem tört meg a lendület a tópartiaknál, mondhatni még nagyobb fordulatszámra kapcsoltak. Többször is hétgólos differenciát kovácsoltak Besserék, a vendégek főként gyors középkezdésekkel próbáltak meglepetést okozni, de a  védekezésnek köszönhetően ezek rendre meghiúsultak.

A gárdonyi lányok négygólos diadala biztató kezdet a magasabb osztályban, vasárnap 16.30-kor Szekszárdon lehet folytatni a remeklést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!