Hírek

2016.09.12. 14:32

Megszületett a döntés: 40 kilométer/órás sebességkorlátozás lesz a régi bucsui úton! Vagy mégsem?

Elszabadultak az indulatok a „régi bucsui út” ügyében az interneten. Időközben döntés született a 40 kilométer/órás sebességkorlátozásról, egyelőre azonban marad minden a régiben.

Budai Dávid

Számítottunk arra, hogy a mindössze 6,7 kilométeres útszakasz kapcsán kisebb vita fog kialakulni, de arra azért mi sem gondoltunk, hogy így felforrnak az indulatok a „régi bucsui úttal” kapcsolatban. Bodorkós Horháth Kata még augusztus 19-én egy internetes petíciót indított, mivel úgy érezte, lépni kell saját és sporttársai biztonságának érdekében, ugyanis a keskeny és kanyargós úton sokszor érzik magukat veszélyben a száguldozó autók miatt. Azt szeretnék elérni, hogy az úton, – amely az elmúlt években valóságos sportolói paradicsommá vált – vezessenek be sebességkorlátozást.

Fotó: Unger Tamás

Cikkünket azóta csaknem félezren megosztották és megjelenése után már órákkal megindult a – sokszor egészen durva, személyeskedést sem mellőző – kommentháború. A kérdésben gyakorlatilag két táborra szakadt a hozzászólók hada.

Mindkét oldalon akadnak egészen radikális nézetek, a skála "az adják oda az utat teljes egészében a sportolóknak" véleménytől, egészen a "mit képzelnek magukról, hiszen az út az autósoké" álláspontig terjed.

Amíg azonban a közösségi oldalakon záporoztak az érvek és ellenérvek, megszületett a döntés. A közútkezelő szakemberei úgy határoztak, hogy 40 kilométer/órás korlátozást vezetnek be a bucsui szakaszon, a táblákat azonban egyelőre mégsem helyezik ki, mivel nagy a felháborodás a döntés ellen, és ezért további egyeztetést tartanak szükségesnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!