Nagykanizsa

2016.09.12. 14:56

Emlékkiállítás a Gulágról

Nagykanizsa – „Magyarok a Szovjetunió táboraiban” címmel nyílt kiállítás múlt pénteken a könyvtárban. A hónap végéig látogatható tárlat anyagából történelmi vetélkedőt is szerveznek.

Pásztor András

A történelmi tárlaton bemutatott tablókat figyelve a látogató pontos képet kaphat arról, hogy az ország mely területeiről, mennyi embert – gyerekeket, nőket, férfiakat, szállítottak munkatáborokba, s ott milyen embertelen körülmények között tartották fogva és dolgoztatták őket.

Az installációkból emellett az is megtudható, milyen rendszerben működött a Belügyi Népbiztosság.A pénteki megnyitón Cseresnyés Péter államtitkár, parlamenti képviselő úgy fogalmazott: a jövőt nem lehet távcsővel kémlelni, mert a jövőt csak a múlt alapján lehet kikövetkeztetni.

Papp János éppen azt mutatja, Hogy Nagykanizsáról is sok embert hurcoltak el különféle táborokba Fotó: Szakony Attila

Mivel Európa jelenlegi jövőképe elég baljós, ezért fontos, hogy minél többen véleményt mondjanak az október 2-án megrendezésre kerülő népszavazáson.

 

A kiállításhoz kapcsolódva a Nagykanizsai Polgári Egyesület immár tizedik alkalommal hirdetett történelmi vetélkedőt a kanizsai középiskolásoknak. Az ünnepélyes eredményhirdetésre szeptember 27-én, a tárlat zárásakor kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!