Sport

2016.09.12. 15:21

A megsérült Bedi Bence szerint vasárnap „megijedt” a ZTE FC

Zalaegerszeg - Hatalmas volt az öröm vasárnap este a Budaörs öltözőjében, és naná - a válogatott után szabadon -, Kis Grófo nótája bömbölt a magnóból, de valahol érthető is mindez. Mármint az öröm, hiszen a budaörsiek 1-0-ás sikere mindenképpen a meglepetés kategóriájába tartozik.

Kerkai Attila

A ZTE FC ugyanis azon együttesek közé tartozik az NB II-ben, melyet élcsapatként tartanak nyilván, s úgy is számolnak vele, hogy a végén ott lesz a legjobbak között. A Budaörs tavaly újoncként remek szezont futott, most egy kissé hullámzóbb volt a teljesítménye, viszont vasárnap este Zalaegerszegen azt bizonyította, hogy taktikus és fegyelmezett játékkal bárkire veszélyes lehet.

A ZTE FC tanácstalan volt, leginkább a támadójátékában volt fellelhető egyfajta bizonytalanság, és ötlettelenség. Nem ment a játék, és ez egy idő után még göcsösebbé tette a társaságot. Amikor pedig Króner Martin hibája után (odaajándékozta a labdát az ellenfélnek) a Budaörs megszerezte a vezetést, szinte érezni lehetett, hogy a ZTE nem tud igazából majd válaszolni rá.

Az egerszegi Daru Bence nem készakarva „táncoltatja” a labdát a tarkóján. A Budaörs elleni meccsen az ötlet és a könnyedség is hiányzott a hazai csapat támadójátékából
Fotó: Katona Tibor

Az biztos volt, hogy egyszer a veretlenség megszakad, hiszen hét találkozón nem talált legyőzőre az egerszegi csapat, de az nem volt benne a számításokban, hogy éppen a Budaörs elleni hazai találkozón jön el ez a pillanat. Ezt a meccset meg kellett volna nyernie Csató Sándor együttesének, hiszen szerdán még nehezebb dolga lesz a Soroksár otthonában. 
Majd vasárnap a Szolnok gárdája látogat Egerszegre. 
Hétfőn reggel egy telefonhívás érkezett szerkesztőségünkbe, s csak azért osztjuk meg ennek tartalmát, mert ez is mutatja: igenis érdekli a zalai szurkolókat a csapat szereplése. Szóval Nagy Ferenc - egy régi drukker - éppen Miskei Attilának, a budaörsiek vezetőedzőjének nyilatkozatából idézett. Pontosabban annak kapcsán látott összefüggést.

- Meglepetés számomra, hogy az Egerszegre jövő csapatok majd mindegyike akaratban és alázatban is felülmúlja a mieinket, ezt ugyanis mi szurkolók vasárnap sem láttuk olyannak, mint kellett volna lennie. Nem az a gond, hogy kikaptunk, hanem hogy így - mondta el Nagy Ferenc. 

Természetesen lehet vitatkozni a véleményével, és nem is feltételezhető, hogy a ZTE FC játékosai ne akartak volna nyerni a meccsen. Az, hogy mennyire „tekerik fel” ezt azon a bizonyos skálán, már más kérdés, mindenesetre megkérdeztük, tolmácsolva a szurkoló véleményét. Méghozzá attól a Bedi Bencétől, aki sajnálatos sérülést szenvedett és már a 22. percben elhagyni kényszerült a pályát. 

- Hogyne akartunk volna, csak talán mintha megijedtünk volna... - válaszolta a középpályás. - Méghozzá attól, hogy ellentétben az eddigi hazai meccseinkkel, most nem sikerült az első félidőben vezetéshez jutni, s onnan már egyre nehezebb volt a dolgunk, az ellenfél pedig kihasználta ezt. Higgyék el, mi sem erre számítottunk... Szerdán jóval nehezebb dolgunk lesz a Soroksár otthonában, ahol biztosan nem léphetek pályára. 

Sajnos a télen megsérült térdemmel van gond megint. Passzolni akartam, közben az ellenféltől érkezett egy játékos, és a támaszkodó lábamat is elérte. Azért mondom ezt, mert egyértelműen a labdára ment, csak közben koccant a lábunk is, és emiatt nem lehet őt hibáztatni. Várom a tüzetesebb vizsgálat eredményét. A télen másfél hónapig tartott a felépülésem, remélem, most rövidebb lesz, ám ahogy érzem, néhány hét biztosan kimarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!