Sport

2016.09.12. 15:17

NB I-es vendég a Magyar Kupában

A Zalakomár megszerezte első bajnoki sikerét, és áll a Gyirmót elleni meccs elébe.

Kerkai Attila

Szerdán megkezdődnek a labdarúgó Magyar Kupában az országos tábla küzdelmei, ám egyelőre csak azokkal a párosításokkal, melyekben NB I-es csapat is szerepel. Köztük van Flexibil-Top Zalakomár-Gyirmót FC találkozó is, melyet szerdán 15.30-tól rendeznek meg Zalakomárban.

A megyei I. osztályba frissen feljutott Zalakomár csapatánál nagy a készülődés, pláne most, hogy a csapat a hétvégén megszerezte első győzelmét, és ezzel együtt első pontjait is a Zala megyei élvonalban. A csapat és a falu számára egyébként is különleges szezon „izgalmait” pedig még lehet fokozni, hiszen az együttes NB I-es ellenfelet fogad szerdán. Tóth Pajor Szabolcs, a komáriak szakosztály-vezetője elmondta: igyekeznek mindent megtenni a megfelelő lebonyolítás és a helytállás érdekében.

 

A zalakomári Horváth János „dob be” egy cselt a Gellénháza elleni, idénynyitó megyei I-es bajnokin. Szerdán  az élvonalból érkezik vendég a dél-zalai község futballpályájára Fotó: Szakony Attila


- Plusz rendezői gárdával várjuk a szurkolókat, hiszen ahogy hallom, a környékbeli településekről is sokan érdeklődnek a mérkőzés iránt - hallottuk Tóth Pajor Szabolcstól. - Persze mi is igyekeztünk hírverést adni a találkozónak, hiszen kiplakátoltuk, ahol csak lehetett. Viszonylag korai a kezdés, amit szerettünk volna későbbre tenni, de ehhez a szövetségnél nem járultak hozzá. Jól jött a hétvégi, Kiskanizsa elleni sikerünk is, ami összerázta a társaságot. 
Kapusunk, az öcsém, Tóth Pajor Mátyás, a fővárosban tanul egyetemen, de erre a találkozóra is hazajön, ahogy a korábbi hétközi kupameccsekre. Csak azért említem ezt, hogy tényleg fontos a csapatnak a Gyirmót elleni találkozó. Eddig görcsösek voltunk, de tudtuk, hogy annál jobbak vagyunk, hogy pont nélkül álljunk a bajnoki tabellán.

A Flexibil-Top Zalakomár edzője, Mutter Attila is megerősítette Tóth Pajor Szabolcs - aki egyébként a csapat játékosa is - szavait. Vagyis, hogy együttese nagyon készül...

- Nagy érdeklődés övezi a találkozót, ezt mi is tapasztaljuk, hiszen Zalába mostanában nem nagyon jut el NB I-es csapat, teszem hozzá, sajnos... - nyilatkozta a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban Mutter Attila.
- Csapaton belül is ilyenkor mindenkik felépül, de amikor megtörtént a sorsolás, már akkor volt, aki szabadságot kért erre a napra a munkahelyén. Ám ez a természetes és megpróbáljuk megnehezíteni a Gyirmót dolgát. Lélektanilag is jól jött a hétvégi győzelmünk a bajnokságban. Igaz, hogy előtte élcsapatokkal játszottunk, de azért ez nem vigasztalt bennünket, hogy még mindig pont nélkül álltunk. 
Illik megkérdezni azt is: lát-e esélyt a csodára egy kiscsapat edzője...

- Csoda mindig lehet, de azért a földön járunk - válaszolta Mutter Attila. - Tisztességgel akarunk odaállni, a hazai pálya a mi oldalunkon áll, hiszen mi jobban ismerjük, aminek a talaja nem NB I-es, s olykor tényleg „dadog” a labda rajta. Majd aztán kiderül, hogy mindez mire lesz elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!