Szombathely

2016.09.12. 18:05

Tapasztalatot, erőt és egészséget nyerhettek a diákok a Szent Márton-sportnapon

Szombathely - Mintegy százhúsz általános iskolás mérte össze tudását a Szent Márton-sportnapon, melynek a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

Cseszkó Tamás

Császár István egyházmegyei kormányzó nyitotta meg azt a sportvetélkedőt, amelyen számos izgalmas feladat várta a felső tagozatosokat. Sor- és váltóversenyek, ügyességi játékok színesítették a rendezvényt, a SzoEse pedig komoly partnerként biztosította a szakmai színvonalat.

Fotó: Cseszkó Tamás

A programon részt vett dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is, aki köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a rendezvényen tapasztalatot, erőt és egészséget nyerhet mindenki. - Jómagam is fontosnak tartom az egészséges életmódot, és a munka mellett folyamatosan igyekszem időt szakítani a mozgásra, ha időm engedi, szívesen ülök biciklire, Bozsok és Cák a kedvenc úti célom - árulta el az országgyűlési képviselő.

Dr. Puskás Tivadar, a város polgármestere kiemelte: ezen a napon egyszerre emlékeznek Szent Mártonra, és sportolnak a „fair play” szellemében. - Így őrizhetjük meg egészségünket és fiatalságunkat is - foglalta össze a városvezető. Kóbor Zoltán atya a sport lélekre gyakorolt hatásáról beszélt, majd közös imádsággal indította útjára a versenyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!