Sport

2016.09.12. 16:40

Edzőmeccsel nyitottunk az Eb-n, majd az oroszok kivégezték a magyar csapatot

Hága - A hétvégén megkezdte szereplését a hollandiai Európa-bajnokságon a magyar női junior vízilabda-válogatott, soraiban négy dunaújvárosi játékossal.

Gallai Péter

Faragó Tamás szövetségi kapitány csapata a nyitányon Horvátországgal találkozott, s egy pillanatig nem volt kérdéses a győztes kiléte, hiszen a félidőben már 14-1-re vezettek a magyarok, a vége 22-3 lett. A Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics képviselői közül minden mezőnyjátékos szerzett gólt. Vályi Vanda hatszor, ezzel csapata legeredményesebbje lett, Mcuhunu Hlengiwe háromszor talált be, Huszti Dóra nem szerzett gólt, a kapuban pedig Lekrinszki Gina védett.

- A találkozó nehézségét azt jelenthette volna, hogy a gyenge ellenfél szintjére süllyedünk, de nem így történt. Viszont pontosan tudjuk, ezt egy afféle tréningmeccsnek tekinthetjük a folytatást illetően. Vasárnap azokkal az oroszokkal játszunk, akik a tavalyi Európa-bajnokok, akik Athénban nagyon elvertek bennünket - mondta a kapitány a szövetség honlapjának.

Lekrinszki Gina a nemzeti együttes egyik kapusa Fotó: EJC Water Polo 2016

Sajnos ezúttal sem sikerült legyőzni az olimpiai bronzérmes játékosokat is felvonultató oroszokat, akik 16-9-re győztek. A mieink legjobbja ismét Vályi volt három találattal.

- A tehetséget tisztelni kell, tisztelem, gratulálok az orosz válogatottnak - értékelt Faragó Tamás , aki bevallotta, bár igyekeztek megnehezíteni az ellenfél dolgát, az eredmény végül is be volt kalkulálva. - Tekintettel arra, hogy nem oszt, nem szoroz ez a mérkőzés, majd a negyeddöntőt kellene valahogy megnyerni, nincs tragédia. Persze azért jól lett volna nem ilyen megalázó módon veszíteni Sajnos pont a legjobbjaink hibázták a legnagyobbakat, nem volt esélyünk. Egy negyedig bírtuk fizikálisan és szellemileg is a versenyt, utána kivégeztek bennünket.

A folytatásban kedden Franciaország lesz a következő csoportellenfél, szerdán pedig Ukrajnával zárjuk a sort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!