Sport

2016.09.12. 19:15

Futóverseny nagy összefogással - A Dunántúl teljes területéről jöttek sportolók Sümegre

Sümeg - Népes mezőny startolt el a Kisfaludy térről szombaton. Az első alkalommal megrendezett Sümeg Trail terepfutó versenyre 271 nevezés érkezett.

Tisler Anna

Az ötlet gazdája Kustos István volt, a megvalósításban Kovács László, a Sümeg Térségi Vállalkozók Egyesülete elnöke, valamint annak tagsága segített. A szervezést májusban kezdték, a kezdeményezést a helyi civil szervezetek és a vállalkozók is támogatták. A legifjabb futó kétéves volt, a legidősebb 65. A sportolók a Dunántúl teljes területéről jöttek, sok nevezés érkezett Budapestről. A legtávolabbról érkezett futó Salgótarjánból kelt útra.

Népes mezőny startolt el a Kisfaludy térről. Az először megrendezett Sümeg Trail terepfutó versenyre 271 nevezés érkezett. A legifjabb futó kétéves volt, a legidősebb 65 esztendős. A legtávolabbról érkezett futó Salgótarjánból kelt útra. (Fotó: Tisler Anna)

A Kisfaludy téren Gergely Éva zumbaoktató vezette a bemelegítést a verseny indítása előtt, majd a haditorna- klub dobosai es a csabrendeki Kid Dance mazsorettcsoport felvezetésével a pisztolylövés hangja után elstartolt a mezőny. A verseny ideje alatt a palotakertben a felnőtteket egészségmegőrző és sport-programok várták, a gyerekek ügyességi játékokkal tölthették az időt. A rendezvény biztosítását a polgárőrség végezte, az egyesület gépkocsizó és lovas tagjai is nagy számban vállaltak szolgálatot.

Zumbával melegítettek a futam indítása előtt. A sümegi futóversenyre 271 nevezés érkezett Fotó: Tisler Anna

A kora délutáni eredményhirdetés előtt a szervezők kisorsolták a támogatók által felajánlott tombolatárgyakat, amelyek között volt wellness- hétvége, vacsorameghívás, bérlet jiujitsu-edzésre, ajándékkosár. Az 1,4 kilométeres csemegefutamon Nánási Máté, Pupos Dorina és Lencs Barnabás lett a sorrend. A 7,5 kilométeres csípős kategóriában a 45 éven felüli nőknél Réfi Tünde ért elsőként a célba, második lett Hegedűs Anikó, harmadik Tobakné Bella Mária. A 45 éven aluliaknál Woki Edina győzött, másodikként ért célba Kertész Kata, harmadikként Balassa Andrea. A 45 éven felüli férfiaknál Telek András, Somogyi Károly és Szabó Ferenc lett a sorrend, a fiatalabbaknál Illés Mátyás, Zsigmond Péter, Korin Balázs. A 21 kilométeres erős kategóriában a 45 év felettieknél Nagy Miklós, Deák József, Babics Egon lett a befutók sorrendje, a 45 éven aluliaknál Balassi Ákos, Tömböly Dávid és Juhász Péter lett a sorrend. A 45 év feletti hölgyeknél Garda Rita volt a leggyorsabb, őt követte Németh Ágnes és Kovács Éva. A fiatalabbaknál Herczku Tímea, Kersner Krisztina és Gyalog Bernadett sorrend alakult ki.

A szervezők elmondták, hogy jövőre ismét meghirdetik a terepversenyt.

Címkék#sümeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!