Sport

2016.09.12. 18:31

1. FCV-Dunaferr: Rengeteg helyzet, két gól

Veszprém - Nagyot csatázott egymással a két nagy rivális a a futsal NB I első körében. Rengeteg helyzet akadt, de csak két gól esett.

Horváth Gábor

1. FCV- Dunaferr 1:1 (1:1)
Veszprém, 500 néző. V.: Zimonyi.
1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Bognár, Tatai, Boromisza G., Hoffer. Csere: Sárdi, Fehér, Boromisza D., Füzy, Püspök, Tar, Gulyás. Edző: Madarász János. Dunaferr: Reveland – Horváth, Hosszú, Varga, Németh. Csere: Varsányi, Klacsák, Schrancz, Fekete, Fridrich, Csányi, Józsa. Edző: Fehér Zsolt.

Fotó: Balogh Ákos

Rangadóval kezdte a 2016/2017-es szezont a veszprémi futsalcsapat, amely egyik legnagyobb riválisát fogadta a rajton. A dunaújvárosiak ráadásul két exbakonyival a soraikban érkeztek, Reveland Zoltán kapus után idén a válogatott Németh Péter is hozzájuk igazolt.

A hazaiaknál az utánpótlásból felkerült Hoffer Levente a kezdőben kapott helyet. Bátran kezdett mindkét csapat, lövés itt, lövés ott, valamivel a dunaújvárosiak álltak közelebb a gólszerzéshez. A folytatásban kicsit leült a meccs, nem sok minden történt a pályán, egészen a 11. percig.

Ekkor az új igazolás Füzy Zsolt szerzett labdát és a villámgyors akció végén ő is talált a kapuba, 1:0.

Nem sokkal később Boromisza Dániel fantasztikus passza után Püspök közeli próbálkozását védte bravúrral Reveland, majd Tatai a saját gólvonaláról mentett. Reveland mellett Schmidmajernek is akadt dolga, a fiatal hálóőr többször is bravúrral avatkozott játékba.

A 15. percben azonban tehetetlen volt, Klacsák váratlan lövéssel egalizált, 1:1.

Az első félidő hajrájában mindkét kapu előtt akadtak veszélyes szituációk, a hálóőrök azonban lehúzták a rolót.

A második játékrész nagy vendéghelyzettel kezdődött, ezt újabb két komoly lehetőség követtek a bakonyiak kapuja előtt. A Dunaferr uralta a játékot, több helyzetet dolgozott ki, Schmidmajernek nagyot kellett védenie. Igaz, a másik oldalon Tatai lövését az utolsó pillanatban tudták blokkolni a védők.

A küzdelem nagy volt, de sportszerű, a hajrában már egyik csapat sem tudott újítani, maradt az 1:1-es döntetlen.

Madarász János: - Azt kaptam, amit vártam. Két azonos képességű csapat csatázott egymással, igazságos döntetlen született.

Fehér Zsolt: - Úgy gondolom, a helyzetek alapján rászolgáltunk volna a három pontra. Igaz, a Veszprém óriási küzdött. Lehetett látni, hogy ez az első forduló volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!