Sport

2016.09.12. 19:20

Nagy csatában kapott ki a horvátoktól Körmend

Muraszentmárton/Sveti Martin na Muri - Horvátországban orosz csapattal játszott felkészülési mérkőzést az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

BC Jenyiszej Krasznojarszk-Egis Körmend 80-75 (16-18, 17-21, 22-15, 25-21)

Muraszentmárton, férfi felkészülési kosárlabda-mérkőzés.

Körmend: Németh 4, Smith 9, Loveridge 16/3, ALLEN 28/6, Csorvási 6. Csere: Oroszi 7/3, Molnár 2, Doktor 3/3. Vezetőedző: Teo Csizmics.

A 17 éves Németh Ákos a kezdőcsapatban kapott helyet Fotó: Szendi Péter

A fürdőhelyéről ismert horvátországi településen, Muraszentmártonban edzőtáborozik az orosz BC Jenyiszej Krasznojarszk együttese, amely délszláv csapatok mellett az Egis Körmendet is vendégül látta. A mintegy hatmillió eurós büdzséből gazdálkodó oroszok ellen négy felnőtt, négy junior és egy kadet korú játékossal állt fel Teo Csizmics együttese. De sokáig dominált, az oroszok nem találták a Körmend védekezésének ellenszerét. Jó ideig csak hármasokkal operáltak, de a Körmend fiataljai is jól állták a sarat. Doktor hármasával zárult az első negyed, a félidőben pedig hattal ment az MTE.

A harmadik tíz percben eggyel átvették a vezetést a vendéglátók, akik a végjátékban is picivel pontosabban játszottak, így öt ponttal nyertek. Értékes, nagy iramú mérkőzést játszott az Egis Körmend.

Teo Csizmics: - Ez egy nagyon jó edzőmérkőzés volt a számunkra, amely végig szorosan alakult. Sajnos Larson nem tudta vállalni a játékot, így felnőtt irányító nélkül léptünk pályára. Tizenhét-tizennyolc éves srácokkal oldottuk meg ezt a posztot, ami nem könnyű, és sokat kivett belőlük. De ők is nagyon odatették magukat, 15-20 percet játszottak, de volt, akinek 25 perc is jutott. Nem jó kikapni, de sok gonddal küzdünk a hiányzók miatt, a jelen helyzetben a látottak reálisak. Jó tempóban és jó formában játszottak a fiúk, de két irányítóval sokkal könnyebb lenne. Természetesen dolgozunk a helyzet megoldásán.

Az Egis Körmend legközelebb - pénteken és szombaton - hazai környezetben, a 11. Mogyorósy Szilárd-emléktornán szerepel. A piros-feketék négycsapatos tornán a szlovák Prievidza, a horvát Split és az osztrák Kapfenberg együttesét látják vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!