Sport

2016.09.12. 19:20

Otthon bukta a szezonnyitót a HVSE

Szombathely - A Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata fájó hazai vereséggel nyitotta a 2016/2017-es szezont.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE - Nyírgyulaj KSE 1-3 (1-2). - Szombathely, 600 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Wittner (Ibriksz).

HVSE: Tyukász - GYURCSÁNYI, HAJMÁSI, ÖREGLAKI, Horváth P. Csere: Halmos, VIDÁK, HEGYESI. Edző: Lódi Tamás.

Nyírgyulaj: PALLAI - Angyalos, SÁNTA, SISKA, Nagy I. Csere: Lovas, Faragó, Gömze, Varga D. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Gyurcsányi (10.), ill. Nagy I., (2.), Sánta (17.), Siska (30).

A nyitófordulóban a három pontért lépett pályára a Haladás - bár a Nyírgyulaj azért jó neveket vonultatott fel.

Gyurcsányi Zsolt jól harcolt, jól játszott, gólt is rúgott - ám a meccs végén nem lehetett boldog Fotó: Unger Tamás

A találkozót a hazaiak kezdték támadóbb szellemben, a vendégek megszállták saját térfelüket. Ám a Nyírgyulaj az első támadását, kontráját góllal zárta. Keményen, kellemetlen stílusban védekezett a Nyírgyulaj, nem engedte igazán nagy helyzetbe kerülni a Haladást. Szenvedtek a vasiak, nem tudták feltörni a falat. Végül Gyurcsányi csak egyenlített - egy demoralizáló góllal. A szögletből átívelt labdát zúdított kapásból a kapuba (10. perc: 1-1). És ekkor már jöttek a hazai helyzetek - Pallai kapusnak volt munkája bőven. Már úgy tűnt, hogy fordít a Haladás, amikor a Nyírgyulaj - egy hibásan befújt - szabadrúgásból ismét átvette a vezetést (17. perc: 1-2). Az első félidő hajrájára hektikusra sikeredett, mindkét kapu előtt adódott helyzet, a Haladás kisbüntetőt is hibázott.

Fordulás után sem változott a játék képe: a Haladás nyomott, kitámadott, a Nyírgyulaj védekezett, és próbált kontrázni. Pillanatokra volt csak a vendégeknél a labda - de azért egy felső lécre futotta tőlük. Nagyot küzdöttek a hazaiak, de jobbnál jobb helyzeteket is kihagyták. A percek pedig fogytak. Főleg úgy tűnt kevésnek hazai szemszögből a hátralévő tíz perc, hogy szögletből újabb gólt gyötörtek be a vendégek (30. perc: 1-3). Rögtön vészkapusra váltott a Haladás. De így is jól szuperált a vendégek védekezése. Ha pedig sikerült helyzetet kialakítani, azt sikerült is kihagyni - Hegyesi például kapufát rúgott egy erőszakos labdaszerzés után... Nagyon nem akart semmi összejönni. És a percek lassan leperegtek - vereséggel nyitotta a szezont a Haladás.

Lódi Tamás: - Üdvözlök mindenkit, jó lenne ha felébrednénk, ugyanis új bajnokság kezdődött! Bosszantó módon kaptunk ki, hiszen sok helyzetet alakítottunk ki - de ennyi kihagyott ziccerrel nem lehet meccset nyerni. Az ellenfelünk jól harcolt, de a kapunkig talán ha négyszer jutott el, mégis rúgott három gólt. Ez van, megyünk tovább, a jövő héten javítunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!