Sport

2016.09.12. 18:52

Rangos tenisztorna - Nemzetközi teniszverseny Székesfehérváron

Székesfehérvár - A Magyar Tenisz Szövetséggel karöltve első ízben rendeznek nemzetközi teniszversenyt Székesfehérváron.

Káldor András

A Nemzetközi Tenisz Szövetség által rendezett, ATP-pontot adó megmérettetésen mintegy hetven férfijátékos méri össze tudását a Bregyó közi Sportcentrumban. A Men's Futures nemzetközi tenisztorna 10 000 dollár összdíjazású egyéni, nyílt verseny, melynek küzdelmei most a harminckettes főtáblán zajlanak, 48-as zárt kvalifikációval. Bihari József, a Bregyó TE vezetője számolt be a versenyről és az esélyekről.

- A versenyzők döntő többsége külföldről érkezett, összesen 15 nemzet képviselteti magát, de természetesen magyar indulók is vannak. Hat-nyolc magyar van a főtáblán szabadkártyával, illetve alanyi jogon. A hét első két napján tartják az első fordulókat egyéniben a legjobb 16 közé jutásért, míg a párosok versenyében a legjobb nyolc közé juthatnak majd. A kvalifikáció során a harminckettes főtáblán minden egyes megnyert meccs után pénzdíjban részesülnek a versenyzők, emellett az ATP-pontjaikat is növelhetik. Erős mezőny gyűlt össze, még az első két kiemelt számára is igazi kihívás lesz - tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!