Sport

2016.09.12. 19:32

Olyan meccset veszítettek el a fehérváriak, ami nyerhető lett volna

Székesfehérvár - A Mol Liga 2. fordulójában a Fehérvári Titánok a Dunarea Galati együttesét fogadta, és a hosszabbításban szenvedett vereséget.

Káldor András

A meteorológiai nyárnak papíron ugyan vége van, de erre rácáfoltak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban tapasztaltak. Volt, aki strandpapucsban és rövidnadrágban várta a szezon kezdő sípszavát, de voltak olyanok is, akik kis híján még a rövid ujjú pólótól is megszabadultak. Ennek ellenére úgy tűnt, nem ismétlődik meg az a malőr, mint legutóbb az Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán, hogy át kell vinni a meccset a „C" pályára. Egy csöppet ugyan „izzadt" a jég, és vizes volt a pálya, de ez nem zavarta meg a két együttest abban, hogy zavartalanul végezze a bemelegítést. A Fehérvári Titánok gárdája ebben az összetételben először korcsolyázott ki hazai jégen, és valljuk meg őszintén, nagyobb érdeklődésre számítottunk, hiszen ez az összecsapás volt az idei idény első hivatalos meccse Fehérváron. A vendéglátóknál az első, Dunaújváros elleni csapathoz képest annyi változás történt, hogy sérülés miatt kihagyta a meccset Szaller Márk, de Szita Donát, valamint Imre Patrik sem állt hasonló okból Kóger István vezetőedző rendelkezésére.

A Titánok ellenfeléről annyit lehetett tudni előzetesen, hogy az utolsó két romániai bajnokságot megnyerte, és a Mol Liga-tagsághoz meglehetősen nyögvenyelős útjuk vezetett. Ennek legfontosabb oka, hogy a város nagyon messze van minden más csapat székhelyétől, még a legközelebbi Brassóból és Csíkszeredából is öt-hatórás buszozásra van szükség a Kárpátokon keresztül az Al-Duna legvégén fekvő kikötővárosba. Így többszöri visszautasítás után döntött a liga és a Magyar Jégkorong Szövetség, hogy zöld utat ad a csapatnak. A találkozó első tíz percében többet volt a korong a galaciak harmadában, igaz ezek a kísérletek sorra elhaltak Alexandru-Bogdan Popa kesztyűjében. Majd a 15. percben Ratislav Gaspar egy kiugratás után egy az egyben vezethette Alex Scolára a korongot, de az amerikai hálóőrön nem tudott kifogni. Ezt a sokkot még túlélte ugyan, de utána már kapitulált, Philip Busbacher lövése kijött róla, ám a kipattanót Mihály Ede kíméletlenül bevágta. 0-1. Aránylag gyorsan jött a Titánok válasza, Kyle Just varrta fel a keresztvas alá Kocsis Ferenc passzát. 1-1. Még jóformán a gólt ünnepelte a kék-fehér alakulat, Busbacher ismét villant, lehagyta védőjét, és a kiszolgáltatott Scola mellett a bal sarokba lőtt. 1-2.

Hazai szempontból jól indult a középső harmad, Just „forintos" korongjával hagyta maga mögött a galaci bekkeket Vizi Dániel, és Popát elfektetve használta ki lehetőségét. 2-2. A 35. percig mindkét csapatnak számtalan kihagyott helyzete volt, éppen egy ilyen után szereztek először vezetést a Titánok, Reiter Attila átadása után Just közeli lövése jutott túl Popán. 3-2. Igaz nem sokáig örülhettek ennek a fehérváriak, mert a meccs első emberelőnyös helyzetét használta ki Gaspar a 36. perben. 3-3. A záró húsz perc is igencsak a vendégek szája íze szerint alakult, előbb emberhátrányból Busbacher, majd Ondrej Rusnák volt eredményes. 3-5. Devon Krogh faragott a hátrányon, és Popa is tett arról, hogy izgalmas legyen a vége, mivel Kocsis Ferenc közeli lövését bevédte. 5-5. Jöhetett a hosszabbítás, a liga szabályai szerint három játékos állt szemben hárommal a folytatásban, és ebből a vendégek jöttek ki jobban, Juraj Durkech betalált, és nyertek a vendégek. 5-6.

Fehérvári Titánok-Dunarea Galati (román) 5-6 (1-2, 2-1, 2-2, 0-1)

Székesfehérvár, 300 néző

Vezette: Sós, Halassy, Árkovics G., Juhász G.

Fehérvár: Scola - Krogh 1, Szabó B. - Arany M., Reiter A. (1) - Korbuly, Láday - Mazzag, Takács B. - Szabó K. (1), Erdei Z., Shupe - JUST 2 (2), VÍZI 1 (3), Kocsis 1 (1) - Pillók, Reisz (1), Balogh B. - Sofron Á., Reiter R., Hamvai. Vezetőedző: Kóger István

D. Galati: Alexandru-Bogdan Popa - Pál Zs., DURKECH 1 (1) - Flinta (1), Bednár - Góga (1), Hildebrand - Munteanu Alexandru-Ionut, Tamás - Lőrincz, Szőcs, KRAJCI (1) - RUSNÁK 1 (2), MIHÁLY E. 1, BUSBACHER 2 (2) - Munteanu Alexandru Cristian, Gaspar 1, Pál Z.- Anton-Christian Popa, Neagos. Vezetőedző: Julius Penzes

Kiállítás: 4 perc, illetve 12 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!