Sport

2016.09.12. 19:40

Fekete Ágoston felnőtt elit aranyérme a tájkerékpáros országos bajnokságon

Zalaegerszeg - Az idén Felsőörs adott otthont a Tájkerékpáros Rövidtávú Országos Bajnokságnak, amelyen a Femat-ZKSE és a Trió Egerszeg-ZTC versenyzői is tiszteletüket tették.

Varga Andor

A tájkerékpár egy feltörekvőben lévő, külföldön nagy népszerűségnek örvendő technikai sportág, amely ötvözi a hegyikerékpárt és a tájékozódási futást. A versenyzőknek egy előre nem ismert pályán kell végighaladniuk, ellenőrző pontokat érintve közben. Az útvonalat mindenki maga választja meg, térkép segítségével. A rövidtávú versenyszám mindössze 30 perces etapot jelent, amelyen a gyorsaság és a kerékpárkezelés dominál.

A zalai versenyzők közül a legjobban Fekete Ágoston szerepelt, aki szoros versenyben szerzett aranyérmet a felnőtt elit mezőnyben. A bajnoki éremről mindössze 6 másodperc döntött a Femat-ZKSE versenyzőjének javára.

Fekete Ágoston halad a cél felé a felsőörsi pályán. A hegyikerékpározás és a tájékozódási futás ötvözete   Fotó: MTB-photos

- Nem gondoltam, hogy nyerhetek - értékelt a bajnok. - Nagyon erős mezőny gyűlt össze, és nagyon gyors pályával vártak minket a szervezők. Körülbelül a verseny felénél a pálya egy elhagyatott kőbányába vezetett, ahol sokan hibáztak és időt vesztettek. Én ezt a szakaszt viszonylag jól abszolváltam, és értékes másodperceket tudtam nyerni ellenfeleimhez képest. Az utolsó gyors szakaszokon mindent kiadtam magamból. Köszönöm a felkészítőim, Horváth Szabolcs és Fehér Ferenc munkáját, nélkülük nem sikerülhetett volna ez az eredmény.

A másik zalai érem a 13 éves Molnár Botond (Trió-Egerszeg-ZTC) nevéhez fűződik, aki a 14 évesek mezőnyében szerzett ezüstöt. Itt is szoros verseny alakult ki, Botondot mindössze 20 másodperc választotta el az aranyéremtől. A letenyei versenyző korához képest nagyon éretten versenyzett, a sportágban szép jövő várhat rá.

A viadal váltó versennyel folytatódott délután, ahol Fekete és Molnár csapatban magabiztosan nyerte az utánpótlás korúak versenyét. Az esemény lezárásaként az indulók másnap középtávú Magyar Kupa futamon vehettek részt, ahol a fiatalok újabb dobogós helyezéseket értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!