ZTE FC

2016.09.14. 08:51

Soroksár - ZTE FC: Daru fejese 3 pontot ért!

A labdarúgó NB II 9. fordulójában a ZTE együttesére fontos mérkőzés várt a Soroksár otthonában. A szerdai találkozót Daru döntötte el.

Kerkai Attila

A ZTE FC NB II-es  csapata vasárnap meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Budaörstől. Az, hogy az elvesztegetett három pont mennyire hiányzik az egerszegieknek nem lehet vitás, hiszen a mezőny rendkívül sűrű.

Csató Sándor együttesére szerdán nagyon nehéz mérkőzés vár, hiszen a Soroksár vendége, amely hazai pályán rendkívül eredményes csapatnak számít.  A fővárosiak rendelkeznek tapasztalt, NB I-es múlttal rendelkező játékosokkal és a Ferencvárossal meglévő  kapcsolatnak köszönhetően az Üllői útiaktól is rendre érkezik egy-egy tehetséges játékos a XXIII. kerületiekhez.

Soroksár - ZTE FC 1-2 (1-1)

Budapest, Haraszti út, 300 néző. Jv.: Pintér (Huszár, Kóbor).

ZTE FC: Szappanos - Sundas, Króner, Forgács, Deutsch - Kretz, Nagy T., Végh (Ekker, 66.) - Babati (Patvaros, 66.), Bobál (Daru, 76.), Jakab. Vezetőedző: Csató Sándor.

Soroksár:Holczer - Csilus T. (Fülöp, 69), Gengeliczki,, Gyepes, Silye - Huszák, Peszmeg - Sándor I. (Mihály, 66.) , Haris, Pál A. - Lovrencsics B. (Papp M., 87.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gólszerző: Lovrencsics (33.), illetve  Deutsch (19.), Daru (92.)

Sárga lap: Gengeliczi (19.),  Huszák (50.), Gyepes (85.),  illetve Babati (22.).

Az biztos, hogy nem fáznak sem a játékosok, sem a nézők a Haraszti úti stadionban, hiszen nyári meleg van. Egy kérdés lóg csupán a levegőben, hogy lesz-e eső. Bár a nap süt, de az égen a távolban látni sötétebb felhőket is.

Lassan kezdenek.

A televízió közvetíti a találkozót, így a kamerákat az eredetileg sajtóhelynek kijelölt részen helyezték el, mi pedig az egyik tizenhatos vonalának magasságában kaptunk helyet. Innen nehéz lesz  majd pontosan  látni az ellenkező oldalon  zajló eseményeket, de mindez nem panasz a részünkről. Csupán alkalmazkodni kell a helyzethez.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött emlékezve a hétfőn tragikusan elhunyt Simon Balla Istvánra. A korábbi válogatott atléta később számos magyar labdarúgó csapat erőnléti edzője volt, többek között a Soroksárnak ZTE FC-nek is.

1. perc: A ZTE FC kezdte  a játékot.

4. perc: Eddig a zalaiaknál van többet a labda, a Soroksár mintha kissé visszahúzódna, de még kevés telt el a találkozóból.

6. perc: Deutsch futott el szépen a bal oldalon és okosan visszagurított Babatinak, aki 12 méterről lőtt, de lapos próbálkozása alig ment el a jobb alsó sarok mellett.

8. perc: Újabb zalai helyzet következett. a soroksári védelem röviden vágta ki a labdát, előbb Végh szerezte meg, majd Króner lőtt középről és körülbelül 20 cm-rel lőtt fölé.

10. perc: Az első tíz perc a helyzetek és a látottak alapján a zalaiaké. Az egerszegieknél Nagy Tamás most egy sorral  feljebb lépett a középpályára a legutóbbi találkozóhoz képest, így Króner az egyik belső védő  a jobb oldali védő pedig Sundas.

16. perc: Ez viszont nagy hazai helyzet volt. Lovrencsics adott vissza Harishoz, aki egyből lőtt és 20 méteres bombáját Szappanos a bal sarokból ütötte ki szögletre. Résen volt a zalai portás.

19.  perc: Vezet a ZTE! A   kiugrani készülő Bobált rántotta le Gengeliczki. A 20 méterről megítélt szabadrúgást Deutsch végezte el és a sorfalban  megpattanó labda a jobb sarokban kötött ki, 0-1. Az esetnél Gengeliczki sárga lapot kapott.

22. perc: Babati sárgult be, aki elveszítette a labdát és odarúgott Sándornak.

26. perc: Érezhető, hogy a Soroksár most már többet próbál előremenni. Egyelőre nem jutott helyzethez, kivéve a már említett Haris-lövést. A ZTE FC főleg a jobb oldalon aktív, de összességében fegyelmezetten  játszanak a zalaiak.

31. perc: Gyors ellentámadást vezetett a hazai csapat, aminek végén Huszákot, akinek beadását a visszazáró Sundas vágta szögletre.

32. perc: Sándor játszott Lovrencsicshez, aki kilépett, de mielőtt elérhette volna a labdát, Deutsch remek mozdulattal becsúszva szerelte.

33. perc: Egyenlített a Soroksár. Silye a felezővonaltól indította Lovrencsicset, Szappanos kapus kijött, Forgács elvétette a labdát, de mire a zalai kapus odaért volna, Lovrencsics elpöckölte a labdát, amely bántóan lassan gurult a kapuba, 1-1.

37. perc: A ZTE-nek biztosan nem hiányzott ez a gól, s ami bosszantó, hogy nem egy tisztára kijátszott akció végén egyenlített a házigazda. . Ráadásul most Szappanosnak kellett megint nyújtózkodnia, aki egy lecsúszott beadást ütött  ki a léc alól.

42. perc: Az utóbbi percekben elmaradtak a zalai támadások, talán a kapott gól hatására lettek kissé bátortalanabbak a vendégek. Tény az is, hogy a hazaiakat felhozta az egyenlítés.

43. perc: Nem tudjuk mit mutatott a kamera, de az eset éppen előttünk történt és ez bizony tizenegyesnek tűnt. Bobál lépett ki, akinek a lábát hátulról mintha eltalálták volna.

45. perc: Vége az első félidőnek.

Fotó: Szekeres Péter

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt.

48. perc: Csilus merészkedett előre és nem tudták a zalaiak elválasztani a labdától, aki betört jobbról a 16-oson belülre, de végül hátra passzolt, ám ott csak zalai játékos állt.

50. perc: Huszák Tamás ráncigálta meg Jakab mezét sárgát érően.

53. perc: Pál A. átadása után a jobb oldalról Sándor I. emelt középre, Szappanos kapus belekapott a labdába, ami szögletre pattant. A badást hárították a zalaiak.

56. perc: Eddig egyelőre a Soroksárnál van többet a labda és többet is kezdeményez. Az egerszegiek nem jutnak előre, zömében az ő térfelükön pattog a labda.

58. perc: Huszák jobb oldali elfutása után adott középre, Pál A. pedig az ötöstől fejelt mellé.  Rögtön ezután Csilus "törte el" a labdát jó helyzetben, majd végül Sándor I. lőtt, de Szappanos szögletre mentett.

60. perc: Ez a félidő egyelőre nem a zalaiaké, akik  még nem vezettek támadást a második 45 percben.

65. perc: Végh elfutása  után Bobál lőtt keresztbe

66. perc: A ZTE csapatában Babati  helyett Patvaros, Végh helyett pedig Ekker érkezett.

70. perc: Megérkezett a zápor, úgyhogy velünk együtt azok is menekülnek, akiknek nem jutott fedél...

74. perc: Az elmúlt percek az eszközök mentésével telt, lassan eláll.

76. perc: Újabb zalai csere: Bobál helyére Daru érkezik.

82. perc: Elállt az eső. Az utóbbi percekben képtelenség volt közvetíteni, de az eredmény nem változott. Mezőnyjáték zajlik a pályán.

85. perc: A csúszós talajhoz is már alkalmazkodnia kell a csapatoknak. Amiben a veszély is benne van, hiszen a labda bármikor felgyorsulhat egy váratlan helyzetben.

87. perc: Daru vitt "életet" a meccsbe, hiszen sokadszor akaszkodott össze Gyepessel. Az imént például a zalai játékos eljátszotta, hogy ellenfele megütötte, de nem... Gyepesnek már van egy sárgája.

90. perc: Daru buktatta Mihályt a zalai 16-os előtt. A Soroksár 23 méterről jutott szabadrúgást Huszák végezte el, de jócskán fölé lőtt.

90+1. perc: Megint  összeakaszkodtak a játékosok, lökdösődés után zalai szabadrúgás köveztett, de Jakab szabadrúgása egy megpattant és szögletre menr.

90+2. perc: Jött a zalai gól: Jakab tekert balról középre, Daru a kapu előtt 8 méterről a kapuba fejelt, 1-2.

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek. Győzött a ZTE FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!