Civil

2016.09.16. 05:42

Rendhagyó örömíjász-találkozó - Szálltak a nyilak Egyházasfaluban

Egyházasfalu - Rendhagyó örömíjász-találkozónak adott otthont a település szeptember első hétvégéjén.

Civil Tudósítónktól

Hogy miért rendhagyó? Az apropót a falunap adta, ahova fellépőként meghívták a helyi Hagyományőrző Íjászok Baráti Körét. A kis csapat tagjai úgy gondolták, hogy az ilyen bemutató már-már megszokott, hiszen szinte minden településen szerepel a programban. Ezért, összeülve a tagokkal, megbeszélték, hogy miért ne fűszereznék meg az alkalmat egy versennyel?

A szervezésre fordítható idő rövidsége (körülbelül két hét) ellenére, illetve tekintve, hogy azon a hét végén rendezték az Országos Bajnokságot és több más versenyt is, hatvan íjász jelezte, hogy el kíván jönni a kis faluba. Közülük öt kategóriában, tradicionális, longbow és vadászreflex íjakkal negyvenen mérték össze tudásukat, ht éves kortól egészen a hatvan évesekig. A versenyzők egy része korhű, míg mások egyesületi ruházatban vettek részt a jeles napon, melynek végén mindenkit vendégül láttak a szervezők egy finom vacsorára.

A verseny mottója, ahogy azt Kassai Lajos lovas íjász is megfogalmazta, "Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek."

A rendhagyó nap létrejöttében több szponzor is közreműködött, mindenek előtt pedig maguk az íjász csapatok: a Kapuvári Hanyi Íjászok Hagyományőrző Egyesület, a Fertődi Íjász Egyesület, a Hanyi Táltoscsikók Íjász és Hagyományőrző Egyesület és természetesen a helyi íjászok baráti köre.

Jövőre - ismételten - szeretettel várnak mindenkit!

Szöveg és fotó: Fülöp József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!