Sport

2016.09.24. 20:30

Megnyerte a csatát a Videoton

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 11. fordulójában a Budapest Honvéd ellen zárta a bajnokság első harmadát a Videoton FC a fővárosban.

Szupkai Gábor

Két helyen módosult a Videoton kezdőcsapata a hétközi Ferencváros elleni mérkőzéshez képest. Szerdán Pátkai Máté és Marko Scsepovics is pályán volt az első sípszónál, ezúttal mindketten ott ültek Henning Berg mellett a padon. Helyettük Feczesin Róbert és Anel Hadzics szerepelt a kezdést megelőző csapatfotón.

A bemelegítés során a hazaiak lövőformája nem volt túl kiemelkedő, a labdaszedő alig győzte visszaadni a távoli próbálkozások után messzeségbe szálló labdákat.

Juhász Roland (fehér 23-as) a mezőnyben  hasznosan játszott, és a Videoton vezető gólját is ő szerezte Fotó: Kricskovics Antal

Határozottabban kezdtek a Honvédosok, akik az első percekben a párharcok döntő többségét megnyerték, de ezzel gyorsan kiverték az álmot a Videoton játékosainak szeméből. A 6. percben pedig már fehérvári helyzet borzolta a Honvéd-szurkolók idegeit, Géresi Krisztián beadása perdült fel Lovricson, ami Feczesin Róbert elé pottyant, rögtön tüzelt is, de Bobál lábáról az oldalhálóba pattant a labda. Öt perc múlva az ötös számú Fiola Attila fejelt öt méterről, de az ötöst Gróf Dávid írhatta be az ellenőrzőjébe, miután bravúrral védte a próbálkozást. Loic Nego kapott sárga lapot, majd néhány perc múlva közel állt a másodikhoz is, Juhász Rolandnak kellett csitítania csapattársat. Eközben a mérsékelt teljesítményt nyújtó Berke Balázs játékvezető nem adott meg egy büntetőt a hazaiaknak, mikor Lanzafame közeli szabadrúgása Lazovics könyökéről pattant ki az alapvonalon túlra. Végre a hazai szurkolók is örülhettek valaminek, de Prosser Dániel rövid sarokra irányzott lövését Kovácsik Ádám biztosan hárította. Ezután újra a fehérváriak kezdeményeztek többet, Feczesin célzott egész jól, de nem védhetetlenül, amit Gróf hárítása bizonyított is.

A 34. percben Lazovics tekert középre egy szögletet, Kamber pedig egymaga kevés volt Juhász Roland ellen, vezetett a Videoton, 0:1. A gól után visszavettek a csapatok a tempóból, így némileg váratlan volt a hazai egyenlítés. Az első játékrész ráadásában egy beadást Lanzafame fejelt a kapufára, az pedig Loic Nego hátáról a gólvonal mögé pattant, 1:1.

A pihenő után jobban kezdett a Vidi, és a vezetést is villámgyorsan visszavette. Géresi a tizenhatoson belül előbb bolondot csinált Lovricsból, majd Kamber mellől jobb külsővel kilőtte a jobb felső sarkot, 1:2. Túlzás lenne azt állítani, hogy ezt követően minden idők legélvezetesebb percei következtek a Bozsik Stadionban. A hazaiak érthetően jobban iparkodtak, a legnagyobb helyzet Zsótér Donát kapáslövése volt, ami az oldalhálóban kötött ki, Ezen az estén pedig többre nem futotta a Honvédnak a székesfehérváriak ellen.

Így a Videoton az Újpest, a Ferencváros és a Honvéd fémjelezte fővárosi trilógiát 7 ponttal zárta, ami dicséretes teljesítmény.

Budapest Honvéd FC– Videoton FC 1:2 (1:1)

Bozsik Stadion, 2051 néző,

Vezette: Berke Balázs (dr. Varga Zsolt, Buzás Balázs

Budapest Honvéd: Gróf - Botka (Baráth, 35.), Lovric, Bobál D., Hajdú - Gazdag (Zsótér, 57.), Kamber, Nagy G. - Lanzafame, Koszta, Prosser (Balázs Zs., 57.). Vezetőedző: Marco Rossi

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - Hadzics (Pátkai, 70.), Juhász R., Varga J. - Lazovics - Feczesin, Géresi. Vezetőedző: Henning Berg

Gólszerző: Nego (öngól, 46.), illetve Juhász R. (34.), Géresi (52.)

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!