Sport

2016.09.26. 20:00

Elégedettek a zalai edzők a Göcsej Kupa után

Zalaegerszeg - Pozitívan értékelték a zalai csapatok szakvezetői a Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupát. A női mezőnyben a ZTE NKK 3. lett, míg a Zalakerámia-ZTE KK férfi gárdája tornagyőzelemnek örülhetett.

Kerkai Attila

A vasárnap zárult, háromnapos erőpróbán a nyáron jelentősen átalakított ZTE NKK a körbeverések miatt szorult a harmadik helyre, és közben ráadásul egy bravúrgyőzelmet is elért a csapat a későbbi győztes PEAC-Pécs ellen.

Nagy Dóra (ZTE NKK, balról) igyekszik megverni emberét Fotó: Katona Tibor

Gáspár Dávid vezetőedzőt kértük: értékelje együttese szereplését.

- Összességében pozitív előjelű amit láttam a lányoktól, mert örültem az újabb előrelépésnek - hangzott a válasza. - Azonban a hiányosságainkra is rávilágított ez a hárommeccses sorozat, például, hogy egy agresszív védekezés még meg tudja zavarni együttesemet. Annak nagyon örültünk, hogy a PEAC-ot sikerült legyőzni, hiszen egy erősebb kerettel bíró csapatot vertünk meg, s ez is egészséges önbizalmat adhat csapatomnak. A lényeg, hogy körvonalazódik már a játékstílusunk.

A női bajnokság a hétvégén rajtol, de még a ZTE NKK nélkül, hiszen a nyitókörben az egerszegiek szabadnaposak (11 fős a női mezőny). Ám nem marad a héten sem mérkőzés nélkül a csapat, ugyanis szerdán 17.15 órakor az Ostoros-csarnokban a ZTE NKK korábbi zágrábi látogatását viszonozza a horvát ZKK Trenjevska.

A Göcsej Kupa négytagú férfi mezőnyében a Zalakerámia-ZTE KK mindhárom mérkőzését megnyerte, így magabiztosan végzett az első helyen. Bencze Tamás vezetőedző is elégedett.

- Még egy kicsit többet is kaptam, mint vártam - felelte a zalaiak szakvezetője, amikor értékelésre kértük. - Különösen a távoli dobásainkat értem ezalatt, hiszen terhelés mellett ennyire jó százalékot nem is várhattunk még el. Messzemenő következtetést ebből az eredményből még nem kell levonni, de örülni kell neki. Ami a mérkőzéseket illeti, nagyjából mindhárom az első húsz percben eldőlt a javunkra, úgyhogy nem derülhetett ki, mi van, ha negyven percig rá vagyunk kényszerítve egy éles csatára. Szerettük volna, ha ezen a tornán már erősebb együttesek ellen játszhatunk, de ez nem rajtunk, és nem is a szervezőkön múlt. Úgy volt, hogy a Sopron, a Körmend és a Falco KC is itt lesz, de az ismert FIBA-döntés miatt előbbi két csapat visszamondta a szereplését, ami a szervezők számításait is átírta.

Mohácsi (ZTE KK, kékben) szerez kosarat a Vasas elleni meccsen

A ZTE KK harmadik mérkőzésén már játszott a szezon végéig szerződtetett, ám 15 napos próbajáték opcióval rendelkező amerikai Julian Norfleet, aki biztatóan mozgott. Vele kapcsolatban a zalai szakvezető elárulta: sokkal többet akkor sem játszatta volna, ha előbb érkezik.

- Nyilván szerettük volna, ha egy nappal előbb jön, de az utazást és minden körülményt is figyelembe véve, akkor sem kapott volna lényegesen több szerepet a tornán - mondta Bencze Tamás. - Az edzéseken mutatott teljesítmény lesz a döntő. Amit a Vasas ellen mutatott az tetszett, más típusú játékos, mint Ubilla, de ez nem baj, sőt.

 

A ZTE KK meghívást kapott Szabadkára edzőmérkőzésre, de a szakvezetés úgy döntött, a hosszú utazás miatt inkább maradnak az eredeti programjuknál. Vagyis szombaton hazai pályán, a Kaposvár elleni felkészülési mérkőzésen tartják a bajnoki főpróbát. A ZTE KK október 9-én, hazai pályán kezdi meg a pontvadászatot az Alba Fehérvár ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!