Sport

2016.09.27. 19:50

Megyei medáliák - A Kiskunságban rendeztek megmérettetést

Kaskantyú, Veszprém - Kalocsa-kupa elnevezéssel kétnapos, két fordulóból álló tájékozódási futóversenyt rendezett a Kalocsai SE a Kiskunság területén, Kaskantyú település közelében.

Bényi Kálmán

A közelmúltban lebonyolított erőpróbáról Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense elmondta: - A homokbuckás terület a maga jellegzetes domborzatával és növényvilágával (amiben a tiszta, jól futható erdősávoktól a sűrű erdőkig, a teljesen nyílt, füves részektől a labirintusszerűen növő borókás cserjefoltokig szinte minden megtalálható) technikailag komoly kihívás elé állította a nevezőket. A területen korábban még nem volt tájfutó verseny, így az alföldi terepeket többé-kevésbé már ismerő versenyzők is teljesen új feladattal néztek szembe a pályák teljesítése során.

A legszebb siker Péntek Márton nevéhez fűződik, a versenyző idősebbek között lett bronzérmes   Fotó: Allwinger Hervig

Az eredményekkel kapcsolatban megjegyezte: a kellemes, napos időben megrendezett megmérettetésen eredményesen szerepeltek a Veszprém megyei tájfutók.

- A legszebb siker Péntek Márton nevéhez fűződik, aki az életkorának megfelelő kategóriánál idősebb, 18 éves férfimezőnyben kivívott bronzéremmel zárta az országos rangsoroló versenyt - emelte ki Mérő Edit.

A Veszprém megyeiek eredményei, M18B kategória: 3. Péntek Márton (BSC). M60B: 1. Somogyi Lajos (BSC), ... 3. Csöngei Dezső (VTC).

M65B: 2. Vitéz László (HER). W65B: 1. Gombkötő Zsuzsanna (VTC). M70B: 2. Horváth Béla (HER). Nyílt Technikás: 2. Péntek Gábor (BSC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!