Sport

2016.09.28. 19:41

A korábbi fehérvári játékosok megkeserítették a Titánok estéjét

Budapest - A jégkorong Mol Ligában a tavalyi bajnok DVTK Jegesmedvékkel vívott derbi után, az előző szezon ezüstérmese, a MAC ellen lépett jégre a Fehérvári Titánok a Tüskecsarnokban.

Szupkai Gábor

Még meg sem száradtak a hétfői meccs óta a szerelések a fehérváriaknál, máris újabb embertpróbáló feladat elé néztek a Titánok. Ugyan a MAC Budapest a sem kezdte óriási lendülettel a szezont, de ez csak annyit jelent, hogy szoros győzelmeket aratott. A Fradit egy góllal múlta csak felül, a Csíkszeredával pedig csak büntetőkkel bírt elbánni. Majd történelmük során először megverték a bajnok DVSC-t, és ez átlendítette a holtponton a fővárosiakat. A Megyeri úton 6-1-re, Debrecenben 9-1-re nyertek legutóbb.

A legutóbbi meccsére persze büszke lehetett a Fehérvár is, hiszen saját otthonában verték meg a bajnokot 2-1-re. De ezzel sokáig nem törődhettek a Titánok, főleg nem az első korongbedobás után, merthogy tizennégy másodperc után Alex Scola máris két védést kellett bemutasson. Ébredeztek a fehérváriak, a túloldalon Arany Gergely is gyorsan bemelegedhetett a ketrec előtt. Következett az első fővárosi emberelőny, eredmény nélkül, majd a kijelző órája rakoncátlankodott, ez pedig érthetetlen módon megzavarta a Titánokat. A rövid játékmegszakítás után másodpercek alatt Scola kapujában pihent meg a korong Winston Day Chief bombázta Nagy Krisztián átadását a hálóba. 1-0. Hamarosan jött az első vendégelőny, pontosabban jöhetett volna, de Láday Tamás szabálytalansága miatt ez mindössze nyolc másodpercig tartott. A négy a négy elleni játék pedig jobban feküdt a MAC-nak, Scola viszont tett róla, hogy az eredmény ne változzon. A harmad vége előtt aztán végre tényleg láthattuk az első Titánok emberelőnyt is, amit csak óriási szerencsével úsztak meg a fővárosiak, így húsz perc után maradt az egy gólos hazai előny.

A pihenő és a jégfelújítás után több veszélyt rejtettek magukban a fővárosi támadások, a hazaiak bekkje, Sean Escobedo még a kapuvasat is megszólaltatta az ötödik percben. Két perc múlva Roczanov Dezső pedig a dudát, miután Keresztury Erik passzát közelről a kapuba. 2-0. Ezután a volt fehérváriak percei következtek, előbb Vokla Roland lőtt tavalyi csapattársánnak, Scolának egy gólt a kapu bal oldalába (3-0), majd az előző szezonban a Volán EBEL csapatát erősítő Nagy Gergely kínálta meg a szintén jó ismerős Kovács Csabát egy kihagyhatatlan passzal. 4-0. A játékrész hátralévő részében már csak kiállítások kerültek a jegyzőkönyvbe, sajnos ez a húsz perc a Titánok szemszögéből nem volt egy diadalmenet.

A záró harmadban sem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez a Fehérvár, tovább nőtt a különbség. A Debrecen ellen három gólt szerző Nagy Krisztián ezúttal sem maradt gól nélkül. 5-0. Hajtott a Fehérvár becsülettel a szépítésért, de gólt újra a MAC lőtt emberelőnyből, Roczanov másodszor is átverte Scola kapust. 6-0. Nem sikerült meglepetést okozni.

Vasárnap este folytatás az Újpest együttese ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!