Sport

2016.09.28. 20:01

A mezőny legerősebb futsalcsapatát fogadja a Dunaferr

Dunaújváros - A Dunaferr-DUE-Renalpin FC NB I-es futsal együttese ma 19 órakor a Rába ETO csapata ellen lép majd pályára bajnoki mérkőzésen a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Gróf András

A bajnoki címvédő győriek keretébe öt új játékos érkezett a nyári átigazolási időszakban: Dávid Richárd, Davide Moura, Leandrinho, mint légiósok, valamint az U21-es válogatott Vas Ádám, Bognár Bálint. A spanyol Marcos Angulo személyében pedig új vezetőedzője is van az együttesnek, aki korábban már sikeres időszakot töltött a zöldeknél.

A piros mezes Horváth Norbert a dunaújvárosi együttes egyik meghatározó játékosa Fotó: Ady Géza

- Csak dicsérni tudom az előző vezetőedző Jordi Illa Solé munkáját, aki rendkívül jó csapatot hagyott rám. Egy dolgot azonban tisztázni kell, folyamatosan emelkedik a színvonal Magyarországon, és ilyen magas szinten a magyar futsal még nem volt, mint most. Minden nap azon dolgozunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, hogy a következő évben indulhassuk a futsal BL-ben. Nekünk az a feladatunk, hogy az első tíz percben eldöntsük a találkozók sorsát. Nem szeretném, ha ellenfeleink felnőnének a mi játékunkhoz. A mi csapatunkban meg van a sebesség, és nagyon jó játékerőt képviselnek - nyilatkozta a győri tréner.

A felkészülési mérkőzések sorát a Rába ETO elleni összecsapással zárták a dunaújvárosiak, így tisztában lehetnek a játékerejükkel. Ezek alapján a találkozó esélyese a vendégcsapat, de ennek Fehér Zsolt tanítványai természetesen szeretnének borsot törni az orruk alá. A negyedik fordulóra kisorsolt összecsapást eredetileg október 10-én játszották volna a csapatok, de Rába ETO nemzetközi kupa kötelezettsége miatt előrehozták a mérkőzést. A győriek, mint a tavalyi bajnokság győztesei azon a héten az UEFA Futsal Cup 1. számú selejtező csoportjában játszanak az elit körbe kerülésért az ukrajnai Lviv-ben. A házigazda Energia Lviv mellett ellenfelük lesz még a francia Kremlin-Bicetre United, és a szlovén Brezje Maribor. A négyes csoport első két helyezettje jut majd tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!