Sport

2016.09.28. 20:01

A békéscsabaiak nagyot harcoltak, de a Kohász nyert

Dunaújváros - Tudta mindenki, hogy az új bajnokságban senkit sem lehet félvállról venni. Minden csapat a végsőkig fog küzdeni.

Jankó Ádám

Ez történt tegnap este hazai csarnokban, a Békéscsaba ellen. Nem volt egyszerű a Kohász helyzete. Legalább is a második félidő elejéig.

D. Kohász - Békéscsaba 28-24 (13-15)

Dunaújváros Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Baricz, Haskó.

Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye - Dávid-Azari Fruzsina, Kovács Anna 5 (2), Szalai 3, Cifra, Micijevic 11, Rácz-Vincze 5. Csere: Takács D., Csapó Kyra (kapus), Klujber 2, Hornyák 2 (2), Nick (1). Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Békécsaba: Triffa - Balogh, Zöldi-Tóth 3, Kovacevic, Vukajlovic 3, Glusica 7 Gávai 2. Csere: Bottó 1, Dukic, Diószegi 3, Vasileuskaya 5 (1), Walfisch, Mihályffy. Edző: Skaliczki László.

Kiállítások: 4, illetve 14 perc (2 piros lap: Kovacevic, Walfisch).

Hétméteresek: 6/5, illetve 2/1.

Bár nagyon jól kezdte a játékot a Kohász, 5-2-nél a vezetés elaltatta a hazaiakat. A Békéscsaba megmutatta, miért jött Dunaújvárosba. Keményen, gyorsan és nagyon harciasan, lelkesen kézilabdáztak a vendégek. A hazai kapunál a rutinos Glusica dobálta a gólokat (mert nem lépett ki rá senki), a vendégek kapujánál pedig Micijevic talált be sorozatban a kapuba. A hazaiak nagyon rossz felfogásban és lazán védekeztek, s ez megbosszulta magát. A 15. perctől (8-8) a közönség meglepetésére, a csabaiak átvették a vezetést. Sőt, az első félidő végén Skaliczki mester csapata vezetett, 13-15.

Nem folytatódott a játék a Kohász számára kellemesen, mert a csabaiak továbbra is bátran betörtek a hazai falon és gólokat szereztek. Szerencsére ez Camila Micijevic kedvét nem szegte, egyszerűen tarthatatlan volt. Pedig Triffa Ágnes kiválóan védett. Következett a mérkőzés utolsó szakasza, amely változást hozott. Láthatóan elfáradtak a Békéscsaba rutinos légiósai, és a kispadon csak ifisták álltak Skaliczki rendelkezésére. Újabb piros lap villant, így Walfisch is kiállt, s lassan elfogyott a nagyot harcoló csabai gárda. 23-18-nál látszott, hogy ezt az előnyt már nem tudja a vendégcsapat behozni. Az 53. percben felharsant az Újváros! , és ez mindig erőt ad a Kohász játékosainak.

Zdravko Zovko: - Gyengén védekeztünk az első félidőben, de szerencsére feljavult a játékunk a végére. Izgalmas meccs volt ez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!