Sport

2016.09.29. 18:24

Érmek Gyöngyös belvárosából - A Göcsej KTFE és a ZTC is a szenioroknál örülhetett bajnoki címnek

Zalaegerszeg - A tájfutó sportág legnépszerűbb versenyszáma, a rövidtáv Országos Bajnokságát rendezték meg Gyöngyösön.

Kerkai Attila

A versenyre 1050 fő nevezett, és köztük természetesen a Göcsej KTFE és a Trió Egerszeg ZTC tagjai is ott voltak. A délelőtti selejtező futamból a délutáni „A" döntőkbe kategóriánként a legjobb 24 versenyző jutott be. Ez a ZTC-ből 25, míg a Göcsej KTFE-ből 12 főnek sikerült.

A délutáni, kánikulai döntőket Gyöngyös belvárosában, átjárókkal, kis udvarokkal, sok ponttal tűzdelt, szintén gyors pályákon rendezték meg, ahol számos jó zalai eredmény született. A női elit kategóriában nagyszerűen futott Bertóti Regina (Göcsej KTFE), aki a 2. helyen végzett. Az újonc leányok (N14) küzdelmében Takács Szilvia (Göcsej) jó futásával a 3. helyet szerezte meg. A szenior korosztályban két bajnoki címnek is örülhettek a zalaiak. A N35-ös korcsoportban Császár Éva (Göcsej) nyert, úgy, hogy mindössze 13 másodperccel verte a Trió Egerszeg ZTC versenyzőjét, a 2. helyen végző Sárecz Évát. Az N40-ben Uhlir Tímea (ZTC) nyerte a rövidtáv idei magyar bajnokságát, miközben a dobogó harmadik fokát klubtársa, Porgányiné Henrich Piroska foglalta el.

A zalai dobogósok (balról): Császár Éva, Takács Szilvi, Bertóti Regina, Sárecz Éva, Porgányiné Henrich Piroska, Uhlir Tímea Fotó: a szerző

Az érmes versenyzők mellett a Trió Egerszeg ZTC négy fiatalja is pontszerző helyen végzett. F16: 4. Fekete Sámuel. F20: 4. Porgányi Márk, 6. Fekete Ágoston. N18: 6. Porgányi Anna.

De a szenior sportolók is gyűjtöttek bajnoki pontokat. N35: 6. Kaufmann Brigitta (ZTC). F40: 5. Uhlir Péter (ZTC), 6. Mézes Tibor Sólyom (Göcsej). F45: 6. Fehér Ferenc (ZTC). F75: 4. Bányai Attila (ZTC).

További jobb zalai eredmények. F20: 10. Kiss Kornél (ZTC). F40: 8. Mitró Zoltán (ZTC). F70: 10. Vajda László (ZTC). N18: 8. Dely Virág Anna (ZTC) és Takács Orsolya (Göcsej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!