Gazdaság

2016.09.29. 18:10

Kis és középvállalkozásoknak segít a kamara

Székesfehérvár - Közel 160 kis-és középvállalkozó vett részt a versenyképesség növelését célzó, Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! elnevezésű programon tegnap a Gazdaság Házában.

Klecska Ernő

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számos kimutatás szerint jelentős lemaradásban vannak a digitális technika terén. Ezen kíván segíteni a kormány támogatásával indított Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan projekt. Ennek keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásában indított programsorozat újabb állomása volt a megyeszékhely.

Radetzky Jenő: elmaradt a honi cégek nemzetköziesedése, a digitális eszközök használata segíthet Fotó: Molnár Artúr

A programon résztvevő vállalkozók megismerhették a gazdaságosabb működést eredményező informatikai megoldásokat, a korszerű, automatizált termelésirányítási rendszereket, felhasználóbarát szoftvereket és felhőalapú alkalmazásokat. Szó volt arculattervezésről, hardveres megoldásokról és webes megjelenésről is.

Radetzky Jenő, a házigazda Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elmondta: a régióban tapasztalható munkaerőhiány kezelésére, valamint a multinacionális cégek és a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) közti szakadék áthidalására is az inniováció, a humán-erőforrás jobb kihasználása és a z integráció növelése a legmegfelelőbb eszköz, leginkább a versenyképességet és termelékenységet kell növelni, ehhez pedig a digitális gazdaságon keresztül vezet az út. Czimbalmos Levente, a projekt operatív vezetője azt emelte ki, hogy a hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben, s nem is ismerik a legújabb trendeket.

A rendezvényen - amelyről részletesen az FMKIK lapja, a lapunk gazdasági mellékleteként megjelenő Gazdasági Kalauz következő számában olvashatnak részletesen - a résztvevők két szekcióban tanácskozhattak. Az egyikben az e-világban való eligazodás, a másikban a termelésirányítási -és vállalatirányításai rendszerek volt a téma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!