Sport

2016.09.29. 18:35

Borzasztóan nehéz kilencven perc vár a felcsúti fiatalokra

Felcsút - Döntetlennel rajtolt a Puskás Akadémia csapata a PAOK Szaloniki elleni UEFA Youth League első körének első mérkőzésén.

Káldor András

Mint arra sokan emlékezhetnek, az U19-es csapatok számára kiírt Bajnokok Ligája sorozatában első alkalommal a tavalyi szezonban indult a Puskás Akadémia csapata. Itt az első körben a ciprusi Apoel együttesét búcsúztatták a nicosiai 3-3 után, a Pancho Arénában 6-1-re ütötték ki ellenfelüket. A folytatásban a skót Celtic Glasgow következett, őket hazai pályán 1-0-ra még megverték, de a visszavágó már a zöld-fehérek szája íze szerint alakult, és 3-0-ra győztek, így a további küzdelmekben már nem vett részt a felcsúti gárda.

Óvári Zsolt (sárgában) a Puskás Akadémia gólszerzője Fotó: puskasakademia.hu

Idén is ott vannak azonban Európa legjobb U19-esei között, szerdán a görög PAOK Szalonikit fogadták, vezettek ugyan, de előnyüket nem tudták megtartani. Az első félidőben a görögök akarata érvényesült, hogy inkább a test test elleni játék dominált. Mindkét oldalon rengeteg pontatlanság, labdavesztés jellemezte a játékot, amely szintén nem kedvezett a szórakoztató futballnak. A fordulás utáni első negyedórában valamivel kreatívabbá vált a Puskás Akadémia támadójátéka, és az 53. percben egy kapu előtti kavarodás után a felnőtt csapatban is számításba vett Óvári Zsolt vált le a védőjéről, és helyezett Jorgo Muca kapujába. A gól után nem tudtak élni lélektani előnyükkel Bordán Csaba tanítványai, sokkal inkább úgy tűnt, hogy az eredmény tartására rendezkedtek be. A 75. perben aztán jött az egyenlítés, egy remek bal oldali beadásra érkezve Antonisz Sztatopulosz perdített Tóth Balázs kapujába. Ezzel lett 1-1.

- Azt szerettük volna, hogy kapott gól nélkül hozzuk le az első találkozót. A látottak alapján a döntetlen reális eredmény. A szünetben arra kértük a játékosokat, hogy pörgessék fel a játékot, sokkal jobban figyeljünk oda a labdabirtoklásra, illetve hatékonyabban vigyük végig a kontratámadásainkat. Az eredmény ellenére elégedett voltam a csapattal, bár a PAOK kicsit kezdeményezőbb volt, és a mérkőzés nagy részében ránk tudta erőltetni az akaratát. A visszavágón többet kell birtokolnunk a labdát - hangsúlyozta Bordán Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!