Sport

2016.09.29. 19:40

Kemény és nagyon erős lesz a kézilabda bajnokság

Dunaújváros - Azoknak a szakembereknek lesz igazuk, akik azt jósolják, hogy a most kezdődő első osztályú női kézilabda-bajnokság igen kemény és nagyon erős lesz.

Jankó Árpád

Már csak azért is, mert nem lesz ezúttal rájátszás, Minden mérkőzés, minden pontocska nagyon sokat számít a végelszámolásnál. Ezért is volt örömteli a Dunaújvárosi Kohász szerdai győzelme, amely ha nyögvenyelősen, de megszületett. György László, a csapat edzője egyáltalán nem volt izgatott, vagy meglepett a találkozó után.

- Én ezt előre tudtam, vagyis azt, hogy nagyon nehéz küzdelem lesz a Békéscsaba ellen. Minden mérkőzés ilyen lesz ebben a sorozatban. Szerencsére a védekezésünk, amely nagyon laza, puha volt az első félidőben, a második játékrészben, főképp a félidő végére megerősödött, és a csabai idősebb, rutinosabb játékosok elfáradtak. A Csaba kispadján pedig lelkes, de kevés rutinnal rendelkező fiatalok ültek - így foglalta össze az edző a látottakat.

A Kohász beállójának, Cifra Anitának a  meze kiváló minőségű, szakadásmentes anyagból készült Fotó: Zsedrovits Enikő

Természetesen fontos a csabaiak elleni játék elemzése, mert szombaton a Kohász kemény dió feltörésére készül. A Siófokhoz utazik bajnoki mérkőzésre. A Siófok a tavalyi keretéhez képest nagyon megváltozott. Öt idegenlégiósát elküldte a dán edzővel, Dalmosével együtt a tulajdonos. Sőt, lemondott a spanyol válogatott Gonzalezről is. Az igazság az, hogy a Balaton-partján a tavalyi bajnokságban túlságosan nagyot álmodtak. Dobogós helyet és nemzetközi porondot reméltek. Ez bizony nem jött be. Ebben a bajnokságban már más szisztémával, főképp magyar játékosokkal próbálkozik Fodor János, a Siófok ügyvezetője: a topogás helyett előre akarnak lendülni, mivelhogy a tavalyi nyolcadik hely egy óriási tervekkel induló csapattól szegényes eredmény.

Most pedig az edzőkérdést házon belül Horváth Roland személyével oldották meg a Balaton-partiak, de úgy, hogy a szakmai igazgató id. Kiss Szilárd lesz. Az új edző már nyilatkozta, hogy kőkemény védekezésre fogja tanítani a csapatát. Ez persze visszaköszön Sziszi bácsi legendás buzdításában, vagyis: Kőkeményen, kettő, három . Hát ez lesz szombati ellenfelünknek az ars poeticája.

Ez a filozófiája egyébként Zdravko Zovkonak is. És nincs az a kézilabda szakember, aki ne a védekezés megszervezésével kezdené a munkát. A Siófok eddig két győzelmet aratott és egyszer kikapott. Otthon szenvedett vereséget az Érddel szemben, de legyőzte a Mosonmagyaróvár és az Alba Fehérvár együttesét. Érdekessége a három mérkőzésnek, hogy ezeken Triscsuk Krisztina összesen huszonnégy (!) gólt dobott. Nyilván ez azért sikerült neki, mert senki nem lépett ki rá a lövés előtt. (Mondom látatlanból.) Ugyanúgy, ahogy a Kohász védői sem ütköztek időben a csabai Glusicával. De a találkozókon Erdősi Ildikó is öt-hat gólt szerzett, és a már magyarosított Elghaoui is gólképes volt. Erdősi már akkor kész a gyors indításra, amikor még a csapata a védekezéssel van elfoglalva. Jó lesz, ha ezekre a Kohász játékosai időben felkészülnek. A pontszerzés, sőt a győzelem a feladat. Nem kicsi, de megoldható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!