Hírek

2016.10.01. 12:08

Ünnepeltek az őrségi vadászok – Száz szarvast lőttek már ki az ősszel

Őriszentpéter – Főztek, ettek és ittak – együtt ünnepeltek immár ötödik alkalommal az őrségi vadásztársaságok. Trófeákkal mutatták be, hol tart a szarvasszezon és természetesen szólt vadászkürt.

Bakos Ágnes

A három őrségi vadásztársaság: az Őrség és a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság, valamint a Vadása Vadgazdálkodási Egyesület ötödik alkalommal tartott közös ünnepet, az Őrségi Vadásznapot. Szlovén vadászkürtösök adták meg a jelet a nap indítására, miközben több mint tíz bogrács alá gyújtottak be a vadászok: hagyományosan vadpörköltfőző verseny is tartozik az ünnephez.

Gömbös Mátyás, a házigazda Széchényi Vadásztársaság vadászmestere
Fotó: Szendi Péter

Lovas kocsi hozta a gyönyörű, frissen elejtett szarvasbikát, az került a színpad elé, körülötte pedig csodás trófeák. – Ezek eddig a legszebbek – mutatott körbe a sátorban összeállított kiállításon Gömbös Mátyás, a házigazda Széchényi Vadásztársaság vadászmestere. Azt mondta, igazán nagy vadakat is láttak, de azok még nem kerültek a puskák elé. A három vadásztársaság vadászai szeptemberben majdnem száz szarvast lőttek ki – hangzott el az összesítés az ünnepen.

 

– A tudományterületek többféleképpen jelölik az évszakváltásokat, de idén mintha mindegyik elszámolta volna magát, hiszen strandidő van. De biztos, hogy itt az ősz, mert jelzi a szarvasbőgés – mondta a vadászhimnusz után mondott köszöntőjében Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere. L – Kellenek a vadásznapok, és nem csak azért, hogy a szakma találkozzon, hanem azért is, hogy civilek is beleláthassanak a vadgazdálkodásba – ezt emelte ki Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Szervezetének és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!