Civil

2016.10.01. 13:15

Keringőzve Kínán át - filmen örökítették meg az utazást

SZOMBATHELY - Filmvetítéssel kezdték őszi rendezvénysorozatukat a Vas megyei TIT Hölgyklub tagjai: megnézték Kolozsváry László alkotását, A Kék Dunától a Sárga Folyóig című filmet. Az alkotóról művésztársa, Farkas Erzsébet énekművész beszélt.

Civil Tudósítónktól

Kolozsváry László a Magyar Rádió brácsaszólamának vezetője volt, zenei hivatása révén eljutott a világ sok, csodálatos tájára, turnézott Európában, Amerikában és Ázsiában is. Hobbija volt a filmezés, és a munka, valamint a hobbi összekapcsolásából jöttek létre útifilmjei.

Farkas Erzsébet énekművész, a Strauss zenekar állandó szólistája mutatta be a filmet a Hölgyklubnak

Évekig zenélt a 16 esztendeje Bécsben alakult, 50 fős Wiener Johann Strauss Orchester zenekarban. Minden év januárjában újévi koncertkörútra indulnak, jó idő óta a távoli Kínába. A hangversenyek összeállítása hasonló a Bécsi Filharmonikusok műsorához, a közönség ismert keringőket, operettáriákat, Mozart-duetteket hallhat a zenészek előadásában. Farkas Erzsébet 14 éve állandó szólistája a zenekarnak.

Az együttes tagjai olyan helyeken is jártak, ahova turistaként nem juthatunk el: laktak Mao szállodájában, megkóstolhatták kedvenc ételeit, fürödtek Dél-Kína termálvizes tavaiban, megfordultak Xianban, az agyagkatonák városában. Repülőútjukon a magasból látták a Sárga folyamot és a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a Csomolungmát. Jinan város hatalmas, új koncerttermében ők játszottak először. Minden koncertjük hatalmas sikert aratott a kínai közönség előtt, amely szereti Strauss zenéjét, a temperamentumos előadást, és meghatottan köszöni meg a kínai nyelven előadott dalokat.

Tátrainé Kulcsár Irén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!