Sport

2016.10.01. 16:20

Izgalmak a főpróbán, de nyert a ZTE KK

Bajnoki főpróbának szánta a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a szombati, Kaposvári KK elleni felkészülési mérkőzését, melyet egy nagyon izgalmas csatában megnyert az egerszegi együttes.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK- Kaposvári KK  83-80 (26-17, 16-16, 15-22, 26-25 )

Zalaegerszeg, 500 néző. Jv.: Török, Szalai, Földesi Á.

ZTE KK: Ubilla 15/3, Norfleet 12/6, Benke 14/3, Szabó Zs. 14/6, Drungilas 10. Csere: Mohácsi 3, Velkey 15/15, Kis R., Czinger.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kaposvár: Wisseh 8/3, Duren 17/12, Cooke 13/6, Hendlein 12, Stainbrook 19. Csere: Fodor M. 7, Baki 4, Grebenár, Papp.   Vezetőedző: Fekete Ádám.

Kipontozódott: Fodor M. (40).

Mindkét csapat soraiban akadt egy-egy próbajátékon lévő kosaras. A vendégeknél az amerikai Matt Stainbrook erősítette Fekete Ádám együttesét, aki viszont már több mérkőzésen is szerepelt a Kaposvár együttesében az elmúlt egy héten. A  ZTE KK-nál Julien   Norfleet  múlt vasárnap már játszott egy mérkőzés erejéig a Göcsej Kupán, azóta eltelt pár nap, így még jobban összecsiszolódhatott társaival. A szakmai vélemények kedvezők vele kapcsolatban, így nem lenne meglepő, ha a szezon végéig megkötött szerződése érvénybe is lépne, de hivatalosan ezt még nem jelentették be.

 

A ZTE KK csapatában ezen a találkozón sem léphetett  pályára a térdsérüléssel bajlódó Kerpel-Fronius Balázs. A ZTE KK két játékosa, Benke Szilárd és Emmanuel Ubilla is  korábbi csapata ellen  lépett pályára,  amit csak rend kedvéért említünk, a ZTE KK pedig gyorsan kezébe vette az irányítást. A zalaiaknál volt az előny, de a Kaposvár -  melyről edzőjük, a visszatért Fekete Ádám a minap úgy nyilatkozott, hogy még nincs készen a csapatuk – azért okozott kellemetlenségeket. Annyit azért nem, hogy veszélyeztesse az egerszegiek vezetését,  így  a 13. percben 32-20-ra lépett el a ZTE KK. A találkozó ugyan főpróbának szánták, ám  alapvetően azért megmaradt a felkészülési jellege, hiszen ez a mérkőzés  még valóban nem „élesben" ment, így  egy-egy könnyelmű megoldás  (bár nem volt jellemző) még belefért. Mindkét csapatnak akadtak jobb és kevésbé jól sikerült periódusai, aztán a  Kaposvár a második félidő elején elkezdett  még jobban zárkózni (42-38). Bencze  Tamásnak egy időkéréssel kellett rendeznie a sorokat, ami után stabilabb lett a ZTE KK játéka, de nem elég pontos. Ezért maradt látótávolságon belül a Kaposvár (50-42), az egerszegiek újbóli kapkodása pedig azt eredményezte, hogy újra feljött a somogyi alakulat (57-55). Sőt, egyenlített a Kaposvár és innentől lett tényleg éles a mérkőzés. A ZTE KK hazai pályán nem szeretett volna kikapni, már csak a presztízs miatt sem, de a Kaposvár tűnt már  határozottabbnak. A 34. percben Cooke egy hármassal négypontos előnyt csikart ki csapatának (62-66), a ZTE KK nem találta a ritmust, amely láthatóan zavarta a hazai játékosokat. Viszont az is biztos, hogy az egerszegiek ennél képesek sokkal  jobb játékra és nem is lőtték el minden puskaporukat ezen a találkozón. Velkey hármasaival visszajött a meccsbe a ZTE KK és Norfleet triplájával újra egyenlített (73-73), majd Mohácsi visszavette a vezetést (75-73). Izgalmas utolsó perc következett, amiben tulajdonképpen  egy újabb Velkey-tripla – ha minden igaz, akkor nem hibázott dobást a vonalon túlról a fiatal kosaras -  biztosította be a zalaiak sikerét, bár Duran hármasaival végig maradt a szoros állás.

A főpróba tehát megvolt, rajt jövő vasárnap 12 órakor hazai pályán, az Alba Fehérvár ellen.

Címkék#ZTE KK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!