Sport

2016.10.06. 19:05

Már gyógyulóban - Jánvári látja a fényt az alagút végén

Szombathely - Súlyos sérülését és az operációt követően a tervek szerint gyógyul a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának 26 éves védője, Jánvári Gábor.

Pum András

Június 22-én, a Dinamo Moszkva elleni ausztriai felkészülési-mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést a vasiak védője, Jánvári Gábor. A belső és bal oldali védőként egyaránt bevethető futballista bal térdében az elülső, valamint az oldalsó keresztszalag is elszakadt, emellett idegsérülést is szenvedett.

A 26 éves futballistát július 18-án Münchenben dr. Stefan Hinterwimmer megoperálta - az orvos műtötte többek között Bastian Schweinsteigert is. Jánvári Gábor azóta a gyógyulás útjára lépett.

Jánvári Gábor reméli, olyan lesz a lába, mint sérülése előtt
Fotó: Unger Tamás

- Az első hetek bizony lelkileg nehezebbek voltak, most már valamivel jobb a hangulatom - mondta az egyéves kényszerpihenőjét töltő futballista. - Akkor fel kellett dolgoznom az egészet, emellett a közlekedés is nehéz volt, most már sokkal könnyebb mankó nélkül - úgy is mondhatom: már látni a fényt az alagút végén.

Jelenleg gyógytornára járok, emellett a fizioterapeutánk, Fehér József által előírt gyakorlatokat is elvégzem, és a klub masszőrei, Jakab Ferenc és Váradi Gábor is kezelnek. Jelenleg a térd teljes mozgástartományának elérése a cél, eközben izomerősítéseket is végzek. Az elmúlt három hónapban jelentős izom tűnt el a combomból, ezt vissza kell szednem. Ezt követően majd kerékpározhatok is, később pedig fokozatosan elkezdhetek futni is.

Noha hosszabb sétákra még viselnem kell a térdemen lévő sínt, de reményeim szerint hamarosan azt is elhagyhatom. A műtét óta rendszeresen járok kontrollra Münchenbe - múlt héten is voltam - a tervek szerint halad minden, rendben gyógyulok. Szerencsére a Haladás mindenben mellettem áll és segít, amit ezúton is köszönök. Alig várom már, hogy visszatérjek, és jó játékkal háláljam meg a támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!