Gazdaság

2016.10.08. 15:35

Sárbogárdi konferencia: gazdaság, fejlesztés

Sárbogárd – Gazdaságfejlesztési konferenciát rendeztek pénteken, a városházán a pályázati lehetőségekről, a tennivalókról.

V. Varga József

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken délután gazdaságfejlesztési konferencián vett részt Sárbogárdon Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos meghívására. A tanácskozáson Fejér megye és Tolna megye elöljárói, járási hivatalvezetők és városok polgármesterei vettek részt.

Bemutatásra kerültek Dél-Fejér és Észak-Tolna fejlesztési elképzelései, melyekre pályázni szeretnének, szó esett azokról az összeállított csomagokról is, amelyek megvalósításához kormányzati segítséget kérnek.

Lepsényi István (j) és Varga Gábor sajtótájékoztatója Fotó: V. Varga József

Lepsényi István szólt az Irinyi-tervről, amelynek célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét. Az Irinyi Jánosról elnevezett iparstratégia a fejlesztés fő irányait jelöli ki, a kormány szándéka a nemzeti ipar továbberősítése, építve az innováció erejére, segítve az új munkahelyek létrejöttét, és támogatva a hazai vállalatok verseny- és  exportképességének növelését.

A szakmai véleménycsere hasznosnak bizonyult – emelte ki Varga Gábor. Amint elmondta: a megbeszélésen szóba került a Dél-Mezőföld felzárkóztatásáért program, a Séd–Nádor–Gaja vízrendszer rehabilitációja, az öntözés fontossága, s a szabad vállalkozási zónák lehetőségei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!