Civil

2016.10.10. 08:50

Pingpongozva vonultak végig Káldon - szüreti felvonulásra hívták a falu lakóit

Szombaton délután a Káldi Napraforgók Egyesülete szüreti felvonulásra hívta a falu lakóit. A faluház elől indult a menet. Lovasok, szekerek, néptánccsoport, énekesek és az asztalitenisz-szakkör tagjai is részt vettek.

Civil Tudósítónktól

Sok helyen várták a felvonulókat finom süteményekkel és borral, itt a táncosok rövid műsort adtak. A kisbíró minden megállónál kidobolta az év eseményeit, különösen a gyenge szőlőtermésre vonatkozóan. Buzdította a borosgazdákat, hogy verjék csapra a hordókat, vegyék elő a maradék jó bort! A pingpongosok egy kisteherautó platóján vittek magukkal asztalt, a labdát pedig kikötötték a hálóhoz, hogy ne essen le, így út közben is volt lehetőség a játékra.

A felvonulás órákon át tartott, kitöltötte az egész délutánt. Szerencsére az időjárás is kedvezett, hiszen egy hét esőzés után gyönyörű napsütés volt.

A felvonulás második felére csatlakozott a menethez a hegyfalusi Háncs Néptáncegyüttes, amely zárásként fergeteges műsort adott a faluházban.
Idén első alkalommal hirdettek szüreti bábuversenyt. A felvonulók szavazhattak a falu különböző pontjain látott bábukra. A verseny nagyon szoros volt, a helyezéseket csak 1-1 szavazat választotta el egymástól.

A szervezők vacsorára lángossal és zsíros kenyérrel kínálták a résztvevőket.

A Káldi Napraforgók Egyesülete fogadószervezete a középiskolai közösségi szolgálatnak, így sok diák is részt vett az előkészületekben és a lebonyolításban. Díszítették az autókat, szekereket, út közben a nézelődőket kínálták pogácsával.

Káldi Napraforgók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!